FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/09/2016

Més de 200 participants a la 13a Trobada internacional de descens de barrancs ‘Gorgs 2016’, a la Vall Fosca

Descens de barrancs i engorjats

La 13a edició de la Trobada internacional de descens de barrancs “Gorgs 2016″, organitzada pel Canyoning Club Punto Límite, ha aplegat més de 200 practicants de descens de barrancs a la Torre de Capdella, a la Vall Fosca, entre els dies 2, 3 i 4 de setembre. Aquesta trobada es celebra des de l’any 2004 gràcies a la iniciativa del Comitè Català de Barrancs de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i en cada edició s’escull un emplaçament diferent, a Catalunya, per a la pràctica d’aquesta disciplina de muntanya.

La trobada ha començat el divendres amb la presentació oficial, un descens nocturn del barranc del Flamisell, i dues ponències sobre innovació de material i planificació de l’activitat. El dissabte i diumenge els assistents s’han repartit per tota la Vall Fosca per descendir barrancs emblemàtics com el barranc del Solà, el barranc Roi, el barranc de Manyanet, o el clàssic barranc de les Espones. A més a més s’han organitzat diversos tallers pràctics.

Seguretat i planificació en el descens de barrancs

L’organització ha volgut posar molt d’èmfasi durant tot el cap de setmana en la seguretat i planificació en el descens de barrancs. Per aquest motiu, el dissabte a la tarda s’ha realitzat un grup de treball amb membres de la Unitat d’Intervenció en Muntanya dels Mossos d’Esquadra; bombers del GRAE; representants de l’Associació Colombiana Canyoning; Alberto Ayora, responsable del Comitè de Seguretat de la FEDME; membres del Comitè Català de Barrancs de la FEEC; i el president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident i coordinador de seguretat de la FEEC, Lluís Simó.

El debat del grup de treball s’ha centrat en la cerca de mitjans per informar als practicants del descens de barrancs sobre dificultat i altres característiques de cada barranc, la necessitat d’establir un sistema de graduació de dificultat senzill i comprensible, o com disminuir el nombre de rescats.

El descens de barrancs és una activitat que ha crescut de forma exponencial durant els últims anys, i els professionals del sector, federació, cossos de seguretat i altres institucions implicades ja treballen conjuntament per millorar la seguretat en la seva pràctica.

Fotografies / Barrankisme.com i Ivan Torres