FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CEB
Foto: CEB

Notícies - 26/11/2021

Més de 200 excursionistes participen en la 66a Caminada de Regularitat del CEB

Barcelonès Maresme Vallès Oriental Marxes tècniques Entitats

Aquest passat cap de setmana el Centre Excursionista de Badalona ha celebrat la 66a edició de la tradicional Caminada de Regularitat amb un itinerari d’uns 15km aproximadament que ha transcorregut per dins del parc de la Serralada de Marina i de la Serralada del Litoral. La Caminada de Regularitat del Centre Excursionista de Badalona forma part del calendari oficial de la 22a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat que organitza la FEEC.

Característiques del recorregut

Amb una participació principalment d’excursionistes del Barcelonès però també de diversos centres excursionistes d’arreu del país amb edats compreses entre els 8 anys i els 77, 221 caminaires han pres la sortida per parelles a primera hora del mati des del Parc Antic Camp de Futbol de la població veïna de Tiana. Aquest any el recorregut ha tingut com a nucli d’interès els conreus de vinya del terme municipal d’Alella que de forma excepcional ha donat permís de pas per poder gaudir d’un paratge de vinyes i conreus excepcional.

Primerament els participants han resseguit carrerons de la població de Tiana en direcció a l’ermita de l’Alegria, després s’han adreçat cap el Torrent de Montcerdà, encarant les primeres rampes fortes de la jornada, fins a coronar el punt més alt de la caminada, el Turó d’en Galceran. Des d’aquest punt, els caminaires s’han dirigit cap a la part obaga de la muntanya on han gaudit d’un traçat per corriols creuant zones força frondoses. Passat la Font de la Teula, el recorregut ha girat cap el Dolmen de Castellruf on posteriorment, a menys d’un quilometre, s’ubicava l’avituallament de la jornada on els participants han pogut gaudir d’un reconfortant esmorzar calent. Després de recuperar forces, els caminaires han encarat una zona plana per seguidament començar a baixar cap el Mirador de Nou Pins. Just passat aquest punt, el recorregut s’ha endinsat en la finca Pujol- Busquets creuant les vinyes i conreus que la conformen. El darrer tram ha vorejat la muntanya que separa Alella de Tiana fins a arribar al Camí del Mig i tornar a la població de Tiana. A l’arribada s’ha premiat a tots els participants amb un vermut i un obsequi de record d’aquesta nova edició.

Classificacions de la 66a Caminada de Regularitat

Els guanyadors absoluts d’aquesta 66a edició han estat Àngels Giménez i Flora Abril seguits per Manel Rega i Fco. Javier Ruíz i, en tercer lloc, Silvia Paniagua i Arnau Sánchez. Els primers classificats de la Copa Catalana han estat els germans Núria i Bernat Llansó que també van ser els guanyadors absoluts de la darrera edició.

La valoració general ha estat molt positiva per part de tothom i el temps ha acompanyat en una jornada solejada però un pel freda a la vegada. L’organització agraeix especialment l’ajuda de tots els voluntaris del Centre Excursionista de Badalona, sense els quals no seria possible aquesta prova, i també la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i Tiana, així com de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. El Centre Excursionista de Badalona també espera que tot els participants hagin gaudit el màxim d’aquests caminada de regularitat i dessitja poder retrobar-se el proper any.

La Marxa d’Orientació i Regularitat “EL CUC” tanca la Copa

Aquest 2021 la 22a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat ha estat formada per un total de sis proves, començant el 13 de juny amb la 62a Marxa d’Orientació per Descripció de l’Agrupació Excursionista Talaia i tancarà el próxim diumenge 28 de novembre amb la Marxa d’Orientació i Regularitat “EL CUC” de la Unió Excursionista de Catalunya Cornellà.