FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/06/2016

Més de 2.500 espectadors omplen les projeccions de la desena edició de la ‘Picurt’

Cultura

Més de 2.500 persones han passat per la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus PICURT, aquest cap de setmana. El PICURT ha arribat a la seva 10a edició que s’ha celebrat a La Seu d’Urgell, Andorra, Artedó i Alàs, amb una aposta clara per obrir al territori aquesta Mostra de Cinema de Muntanya.
Des de l’organització de PICURT es fa una valoració “molt positiva d’aquesta desena edició, consolidada internacionalment i que, per primera vegada, ha estat una mostra de cinema competitiva”.

PICURT ha presentat enguany 84 films nacionals i internacionals sobre els Pirineus i la cultura de muntanya d’arreu del món. Algunes de les produccions són inèdites a l’Estat Espanyol i han estat premiades als festivals de cinema de muntanya més importants del món.

La francesa “Le Chant du Cygne” d’Aurélie Jolibert (2013) s’ha emportat el premi
Premi Gall Fer Pirineus – Ciutat de La Seu d’Urgell – El jurat considera que aquest documental marca molt bé el seu temps fílmic i valora que el film fa una bona exposició del personatge i un bon treball tècnic.

2016.06.21_Cartell-picurt-2016.jpg_77665143

 

Aquests han estat la resta dels premiats:

Premi Gall Fer Cadí – Esports – K2: Touching the sky, d’Eliza Kubarska (Polònia, 2015) perquè ens mostra un nou apropament a l’alpinisme, el seu costat obscur i ens remarca que el problema de la mort no és per l’alpinista si no per a la família que es queda.

Premi Gall Fer Andorra – Ecologia – Bring the sun home, de Chiara Andrich i Giovanni Pellegrini (Itàlia, 2015) . El jurat de PICURT considera que el film ens fa reflexionar sobre les petites coses que poden canviar la vida de la família i de la comunitat que participa en aquest projecte. Les dones no només donen a llum, sinó que també donen la llum.

Premi Gall Fer Internacional – Muntanyes del Món – Cailleach, de Rosie Reed Hilman (Regne Unit, 2015). El jurat creu que aquest documental recull la bellesa de la natura. És capaç de mostrar en imatges una manera de viure, un temps determinat. Ha estat premiat per la senzillessa de la seva protagonista, és una història propera a nosaltres que promou un estil de vida lligat a la natura.