FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Joan Olivé
Foto: Joan Olivé

Notícies - 17/03/2021

Més de 150 persones han participat a les diferents jornades de reciclatge de coneixements de muntanya

Alt Camp Pallars Jussà Priorat Descens de barrancs i engorjats Escalada esportiva Excursionisme Escalada Excursionisme Federats Formació

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha tret fum organitzant des del mes de febrer els nous cursos federatius de l’ECAM coneguts com les Jornades de Reciclatge de Coneixements. Aquestes jornades han servit perquè els federats i federades de la FEEC puguin seguir millorant i ampliant els seus coneixements en les diferents disciplines d’esports de muntanya de manera pràctica i de la mà dels millors tècnics de la FEEC.

Des que va començar aquesta iniciativa ja s’han celebrat vuit jornades en diferents indrets de Catalunya i han participat en total més de 150 persones. Entre elles, Jornades de Reciclatge de Coneixements d’alpinisme, d’esquí de muntanya, excursionisme, escalada i marxa nòrdica. El proper dissabte 20 de març se celebrarà l’última de les jornades a La pobla de Segur (Pallars Jussà) i tractarà la metodologia dels barrancs. Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.

Jornades d’excursionisme i escalada

El darrer cap de setmana es van celebrar les dues darreres jornades, una d’excursionisme a la Muntanya de Prades i una altra d’escalada a la Morera de Montsant. La jornada d’excursionisme va iniciar-se a Mont-ral (Alt Camp) on els tècnics van donar la part teòrica del curs orientada en la seguretat en terreny sec, la conducció, dinàmica de grups i orientació. Posteriorment, els 26 alumnes juntament amb els tècnics van començar l’excursió pels indrets de la muntanya de Prades on van posar en pràctica tècniques de progressió, d’interpretació de l’entorn i de dinamització de grup.

Quant a la jornada d’escalada, els 12 alumnes d’aquest curs van reunir-se amb els tècnics al refugi de la Morera de Montsant (Priorat) i des d’allà van partir cap al sector d’escalada Racó del Vilar per posar en pràctica diferents maniobres a peu de via. Els escaladors van treballar infinitat de tècniques d’utilitat en la pràctica d’escalada, com les diferentes maneres d’assegurar, l’ús del material d’escalada i la seva correcte instal·lació, diferents tècniques de realització de reunions, els ràpels i la gestió de les cordes a les reunions, entre d’altres.

Coneixements pel bé de tots

En definitiva, les Jornades de Reciclatge de Coneixements han ajudat desenes de persones a desenvolupar els seus coneixements de seguretat i progressió en la muntanya de la mà d’experts. Aquests coneixements són necessaris per la protecció del medi natural i per la seguretat de totes aquelles persones que realitzen qualsevol de les disciplines d’esports de muntanya. Totes aquestes jornades s’han realitzat seguint els protocols de seguretat de la FEEC i mantenint les mesures establertes pel Departament de Salut de la Generalitat en relació amb la Covid-19.