FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/09/2014

Més de 100 pel·lícules de 23 països opten a la secció oficial del Festival BBVA de Cinema de Muntanya

Cultura

Un total de 104 pel·lícules han formalitzat la preinscripció per participar a la secció oficial del Festival BBVA de Cinema de Muntanya, que se celebra a Torelló del 14 al 23 de novembre. Els films provenen, sobretot, de França (24 documentals), Espanya (16), Àustria (11) i EUA (8). També n’han arribat de països poc habituals, com ara: Colòmbia, Islàndia i l’Índia. Completen la llista de països participants: Suècia, Suïssa, Gran Bretanya, Alemanya i la República Txeca, entre d’altres.

Tot i això, aquest any, s’ha reduït lleugerament el nombre de pel·lícules preinscrites respecte als tres anys anteriors. Un fet que s’explica perquè, entre d’altres, s’ha reduït el nombre de sol·licituds d’inscripció de produccions de l’Estat espanyol. També s’han tancat les preinscripcions per als treballs que opten al Premi de Periodisme, en el qual participen reportatges publicats en publicacions impreses i blogs a la xarxa, amb més d’una vintena de propostes.

A partir d’ara, l’organització del 32è Festival BBVA de Cinema de Muntanya ha de seleccionar una trentena de pel·lícules que finalment hi competiran en la secció oficial. Algunes formaran part de la nova secció +Xtrem, i la resta respondran a les diferents seccions de muntanya, natura, esports d’aventura i etnografia. Finalment, les produccions premiades es faran públiques en un acte al Teatre Cirvianum el proper 22 de novembre.

La projecció de la pel·lícula de muntanya més antiga

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya, de Torelló és una de les cites internacionals més importants d’aquest gènere. Exhibeix i posa en competició cada any els millors films del món sobre muntanya i natura durant deu dies. D’aquesta manera i des de fa més de trenta anys, el Festival promou el respecte a la natura amb imatges d’alta definició i, al mateix temps, catapulta un esport minoritari, portant a Torelló les figures més rellevants de l’alpinisme. Aquest any el Festival inclou la projecció de la pel·lícula més antiga del gènere, ‘Cervino’, que data de 1901.