FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Més de 1.400 persones participen a la Marxa del Garraf de l’Eramprunyà, l’última prova de la temporada | FEEC

Notícies - 04/11/2014

Més de 1.400 persones participen a la Marxa del Garraf de l’Eramprunyà, l’última prova de la temporada

Caminades de resistència

La Marxa del Garraf ha posat el punt i final, com va sent tradició els últims anys, a la temporada 2014 de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionsites de Catalunya aquest diumenge 2 de novembre. Organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà, enguany ha celebrat la 20a edició i, per a commemorar l’efemèride, l’organització va decidir fer un canvi parcial en el recorregut que es mantenia igual des del 2007. Així que els participants d’aquest any han estat els protagonistes del nou itinerari que ha sumat un total de 48 quilòmetres i un desnivell acumulat de 3.500 metres.

Amb inici i final a l’Ajuntament de Gavà, els 900 caminants i corredors inscrits van prendre la sortida a les 6 del matí, i van disposar d’un temps màxim per a realitzar-la de 13 hores. Igual que en les últimes edicions, es van posar a disposició dels participants sis punts d’avituallament. De la Collada de Vallgrassa el camí anava a buscar en aquesta ocasió un indret molt emblemàtic del Parc Natural del Garraf, el Palau Novella, que fa anys alberga l’únic Monestir Budista de Catalunya. I fins a la collada de la Clota, la pista forestal que uneix Begues amb Sitges ha cedit el pas a un corriol que travessa el pla dels Solius i, posteriorment, la serra de la Guàrdia, amb espectaculars vistes al mar Mediterrani i al delta del Llobregat per la vessant sud, i al sistema prelitoral i central per la vessant nord.

Sense puntuar a la Copa Catalana de Caminades de Resistència, també va tenir lloc l’opció curta de la Marxa del Garraf. Amb 21 quilòmetres de recorregut i un desnivell acumulat de 1.600 metres, va reunir 500 participants.

El Club Excursionista Independent de Catalunya s’ha proclamat campió de la Copa Catalana de Caminades de Resistència per cinquè any consecutiu. Un coet i un espectacle pirotècnic van escenificar la cloenda minuts després que arribessin els darrers participants.

Fotografies: Oriol Barberà, director de la Marxa del Garraf 2014.