FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 20/09/2021

Més de 1.300 persones uneixen a peu Matagalls i Montserrat

Osona Caminades de resistència Excursionisme

Més de 1.300 persones han participat aquest passat cap de setmana en la 42a edició de la clàssica Matagalls – Montserrat. La prova, organitzada pel Club Excursionista de Gràcia des de l’any 1979, forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Els participants en la prova han sortit el dissabte 18 de setembre a les 15h des del Brull (Osona), llestos per afrontar la caminada de resistència. El pronòstic de pluges que hi havia per al cap de setmana s’ha complert, però aquest no ha estat motiu suficient perquè els més de 1.300 excursionistes abandonessin una de les proves més veteranes del Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC. Els participants han tingut un màxim de 24 hores per completar un exigent recorregut de 82,6 quilòmetres i 5.773 metres de desnivell acumulat fins a Montserrat, passant per llocs tan emblemàtics com el Dolmen de Can Serra de l’Arca, el Coll de Matafaluga o l’Ermita de les Arenes.

Mesures preventives per la Covid-19

La Matagalls – Montserrat ha complert tots els protocols de seguretat per la Covid-19. Les sortides s’han realitzat de manera esglaonada, en grups de 10 persones cada minut i amb obligació de dur la mascareta, la qual els excursionistes s’han pogut treure un cop iniciat el recorregut. A més a més, els avituallaments s’han realitzat amb ús de mascareta i gel hidroalcohòlic i els menjars s’hi han distribuït en racions individuals per evitar manipulacions.