FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/05/2016

Marta Riba, segona a la SkyMarathon al cim de l’Elbrús

Esquí de muntanya

La cursa SkyMarathon – Mt Elbrus ha clausurat la setmana de competició de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) a la Red Fox Elbrus Race, a Rússia, el dia 7 de maig. L’equip català ha patit el desgast de les curses anteriors però malgrat això, Marta Riba ha aconseguit la medalla de plata.

La peculiar cursa ha sortit des de la cota 2.350, acabant al mateix cim de l’Elbrús, a 5.642 metres. Cursa molt dura amb el condicionant de la l’alçada com a principal rival. L’exigència d’aquesta prova queda palesa en el nombre de corredors que han arribat al cim, només 35 dels 140 que han pres la sortida. Afortunadament la meteorologia ha sigut favorable durant tota la jornada.

En categoria masculina, Karl Egloff, especialista en batre rècords de velocitat en alçada ha sigut el guanyador, amb un temps de 3 hores i 44 minuts. L’equatorià ostenta els rècords en ascensions a cims com l’Aconcagua -que va prendre a Kilian Jornet al 2015- o al Kilimanjaro. El millor català ha sigut Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), que ha arribat en dotzena posició, amb un temps de 4 hores i 55 minuts.

Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur), ha aconseguit coronar el cim de l’Elbrús en 4 hores i 55 minuts i s’ha penjat la medalla de plata de la Sky Marathon en categoria femenina. Només 5 participants femenines han pogut arribar al punt més alt del gegant rus.

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya intenta batre el rècord d’ascens i descens de l’Elbrús amb esquís

El membre de la selecció catalana Mar Solà (Ski Club Camprodon) ha realitzat una intent per batre el rècord d’ascens i descens de l’Elbrús amb esquís, el dia 9. La pujada des de l’estació d’esquí d’Azau al cim s’ha fet en 3 hores i 56 minuts aproximadament. A hores d’ara la selecció està a l’espera de rebre la confirmació oficial per part dels jutges sobre el temps exacte d’ascens i descens.

Fotografies / Corriols de Llum i Oriol Montero