FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/05/2014

Marta Riba, Anna Comet i Marta Garcia, segones a la Patrouille des Glaciers, a Suïssa

Esquí de muntanya

Les tres esquiadores catalanes, Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur), Anna Comet (Unió Excursionista de Vic) i Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes) han aconseguit la segona posició a la cursa d’esquí de muntanya Patrouille des Glaciers, celebrada a Suïssa aquest passat cap de setmana. Aquesta competició, que se celebra cada dos anys des del 1943, és una prova d’esquí de travessia que es considera la més dura del món dins la seva categoria i que organitza l’exèrcit suís.

La prova l’ha guanyada l’equip format per Laetitia Roux, Maude Mathys i Severine Pont, que han fet el recorregut de 60 quilòmetres i 4.250 metres de desnivell amb un temps de 7 hores i 27 minuts. Per la seva banda, Marta Riba, Anna Comet i Marta Garcia han tancat el recorregut amb 9 hores i 30 minuts. El podi l’han completat Verónique Ançay, Andréa Zimmermann i Sophie Dusautoir, amb un temps de 9 hores i 45 minuts. La victòria masculina se l’ha endut l’equip italià format per Damiano Lenzi, Mateo Eydalin i Michele Bosacci, amb 6 hores i 1 minut de cursa.

Aquesta ha estat l’última cursa de la temporada d’esquí de muntanya, i l’última prova del circuit biennal de la Grande Course. Després de la bona actuació a la Pierra Menta i el Tour du Rutor, amb aquest fantàstic resultat, els esquiadors catalans tanquen la temporada d’enguany.