FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/02/2016

Marta Garcia, subcampiona d’Europa d’Esquí de Muntanya en esprint

Esquí de muntanya

La tercera jornada de l’Alpiniski, a Suïssa, s’ha centrat en la modalitat més emocionant i ràpida del programa, l’esprint. Després de les proves individuals i verticals del divendres i dissabte, amb aquesta última modalitat s’han decidit els nous campions d’Europa, i també els punts per la Copa del Món d’Esquí de Muntanya.

En categoria masculina, cap català ha pogut passar a la final en la categoria reina. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha sigut 8è, Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) 23è i Joan Reyné (Ski Club Camprodon) 50è.

Marta Garcia, subcampiona d’Europa

L’esquiadora del Club Excursionista Calldetenes, Marta Garcia, ha aconseguit la medalla de plata i el subcampionat europeu en categoria femenina sènior. La catalana comenta que “estava cansada després de les dues jornades de competició anteriors, i de la prova de la setmana passada a Itàlia. Malgrat això anava bé de cames. A quarts de final he acabat primera de la meva sèrie. A les semifinals a la Clàudia se li ha enganxat un dels pals a la xarxa i no ha pogut passar a la final. Jo he quedat primera de la sèrie. A la final he sigut fidel al meu estil, anant a més després de deixar passar al davant a la resta de rivals a la sortida. Al tram a peu m’he posat tercera i a les transicions he guanyat la definitiva segona plaça”.

A la fase final la francesa Laetitia Roux ha anat sempre al capdavant i s’ha adjudicat el Campionat d’Europa. Tercera ha sigut la basca Nahia Quincoces. Clàudia Galícia (Ski Club Camprodon) no ha pogut passar de les semifinals i ha acabat 11a. Marta Riba (Club Esquí de la Pobla de Segur) ha sigut 25a. En categoria júnior femenina les esportistes del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), Júlia Casanovas (Ski Club Camprodon) i Maria Illa (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), han sigut 7a i 11a respectivament.

Les dues properes, i últimes, proves d’esprint puntuables per la Copa del Món seran a Itàlia, a les curses Transcavallo i Mondolé Ski Alp. En categoria espoir masculina Oriol Cardona és segon de la general i té opcions al títol. En categoria sènior femenina, Marta Garcia i Clàudia Galícia, són segona i tercera respectivament, i també tenen possibilitats d’aconseguir la copa mundial.

Fotografia / ISMF

[table id=212 /]