FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC
Foto: FEEC

Notícies - 19/03/2023

Marta Garcia entre les deu millors a la vertical de Schladming, Àustria

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Marta Garcia firma una novena posició en la vertical de la quarta prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la ISMF.

Schladming, Àustria, ha acollit aquest cap de setmana la quarta prova de la Copa del Món ISMF en la que han participat els catalans Oriol Cardona, Marta Garcia, Maria Costa, Ot Ferrer i Albert Pérez. Una cita doble amb una sprint dissabte i una prova vertical diumenge.

Marta Garcia aconsegueix la novena posició a la vertical de Schladming, Austria.

El resultat més destacat de les dues jornades competitives ha estat la novena posició de Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) a la vertical. La osonenca afincada a la cerdanya va consolidant competició a competició el seu retorn després de la maternitat. Un resultat que la situa avui dia en la desena posició en la general de la Copa del Món Vertical.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) aconsegueix una 15a posició. Els corredors de la U23 Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team) finalitza 27e, Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) en 31a posició i Ot Ferrer  (AE Mountain Runners del Berguedà) 48e.

En la prova Sprint: Cardona, recentment proclamat Campió del Món en modalitat Sprint als Mundial de Boi-Taúll, es queda lluny de les primeres posicions habituals del banyolí acabant 31è. Ot Ferrer i Albert Pérez tampoc van poder brillar com d’usual a la prova austríaca i acaben 15 e i 19 e de la U23.

En fèmines Marta Garcia finalitza en 16a posició mentre que Maria Costa és 7a en la U23.

Julià Pujol sisè a la prova sprint de Villars. Martí Costa i Ares Torra dins el TOP 10 de la Individual.

Durant el cap de setmana també s’ha disputat a Villars la segona prova de la Copa del Món Juvenil d’esquí de muntanya en la qual han participat fins a cinc esquiadors catalans.

La prova sprint de divendres 17 en la U18 Julià Pujol (CE Farners) va aconseguir una remarcable 6 a posició. Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) acabava 17è. En fèmines, Berta Gitart (AE Mountain Runners del Berguedà) i Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) es queden a prop del TOP10 amb una 11 i 13 posició respectivament. Tomeu Comelles (AE Mountain Runners del Berguedà) finalitza 8è a la U20 masculina.

El diumenge 19 la individual de 8,1 km i 919+D, amb un total de tres ascensos i tres descensos ha situat Martí Costa de la U18 entre els deu millors de la categoria amb una 9a posició i un temps 1:01:27. Julià Pujol, també de la U18, 14è. A la U20, Ares Torra i Berta Guitart 11a i 10a. A la U20 Tomeu Comelles 18è.

Les noves youth sèries de la ISMF, finalitzaran a Val Louron (França) del 23 al 26 de març amb una triple cita amb una sprint, una vertical i una individual.

ismf