FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/07/2018

Marieta Cartró i Chaiya Garcia, campions de Catalunya d’escalada en bloc

Escalada

El Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc, organitzat pel Centre Excursionista Alta Ribagorça, s’ha disputat en el marc del Buff Mountain Festival, els dies 30 de juny i 1 de juliol, a Barruera. Alguns dels millors escaladors de competició catalans s’han donat cita a la població de la Vall de Boí per la disputa del títol més important de la temporada.

La competició s’ha desenvolupat a l’aire lliure, en l’estructura de competició de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), expressament renovada per l’ocasió. Un plafó de 10 metres de llargada i 3,5 metres d’alçada, on els escaladors Felix Obradó, Helena Alemán i Pol Palau han estat els encarregats d’equipar la competició.

La categoria absoluta ha obert el campionat el dissabte 30, mentre que el diumenge 1 ha estat el torn per a les categories juvenils.

Marieta Cartró i Chaiya Garcia, campions de Catalunya

En la primera de les jornades han competit les categories veterans masculina i absoluta femenina i masculina. Durant el matí s’ha disputat la fase de classificació, amb sis blocs per resoldre en un temps màxim d’una hora.

Els escaladors s’han enfrontat a blocs principalment físics, amb algun problema també tècnic i amb tops difícils d’assolir. Només els sis millors de cada categoria han pogut passar a la final.

Chaiya Garcia (CE Reddis) ha estat el millor en la categoria absoluta masculina i gràcies al nombre de bonus i intents s’ha proclamat campió de Catalunya. El subcampionat se l’ha endut Arnau Terribas (CE de la Segarra) i la tercera plaça ha estat per Pol Roca (CE Sant Quirze).

En categoria femenina la millor ha estat Marieta Cartró (ACE Bombers de Barcelona), que després d’estar tres anys sense competir ha tornat amb un victòria al campionat de Catalunya. El subcampionat ha sigut per Natàlia Lanau (UEC Tortosa).

Bona participació en les categories juvenils

La segona jornada del campionat de Catalunya d’escalada en bloc s’ha centrat en les categories juvenils: sub12, sub15 i sub18. Al voltant de 50 joves han competit a Barruera pel títol del campionat juvenil.

A la prova han debutat molts escaladors que mai abans havien competit, compartint així l’experiència amb altres joves que ja es troben participant en proves internacionals.

Igual que en les categories adultes, els més joves també s’han enfrontat a sis blocs a les classificatòries i quatre a les finals. Les altes temperatures han estat la tònica general durant les dues jornades i els escaladors s’han hagut d’esforçar de valent per trobar el tacte adient a tots els problemes.

A les entregues de premis hi han assistit el president de la FEEC, Jordi Merino, i el director tècnic, Antoni Massagué.

Classificacions per categories

Absoluta masculina

1r Chaiya Garcia
2n Arnau Terribas
3r Pol Roca

Absoluta femenina

1r Marieta Cartró
2n Natàlia Lanau

Veterans masculina

1r Marcos Rodríguez
2n Ramón Lara
3r Roger Traveset

Sub12 masculina

1r  Ernest Wojdel
2n Roc Vergés
3r Pep Lara

Sub12 femenina

1r Geila Macià
2n Ariadna Lara
3r Lua Jana López

Sub15 masculina

1r Adrià Cuenca
2n Nil Pelfort
3r Marc Ramírez

Sub15 femenina

1r Vega Lara
2n Helena Estadella
3r Paula Ribes

Sub18 masculina

1n Jan Prat
2n Joel Codina
3r Víctor Fernández

Sub18 femenina

1r Aida Torres
2n Carla Martínez
3r Lucia Lara