FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 19/05/2021

Maria Costa, esportista amb més projecció femenina de Catalunya

Curses per Muntanya Esquí de muntanya Curses per Muntanya Esquí de Muntanya

Maria Costa Diez (AE Mountain Runners del Berguedà) ha rebut el premi a “esportista amb més projecció femenina” del país. La bagenca de només 18 anys ha viscut un 2020 amb sensacions oposades però que li costarà oblidar.

Maria Costa ha tancat aquest darrer any convertint-se en la primera esportista catalana en aconseguir una medalla d’or en uns JJOO d’hivern. La de Santpedor la va aconseguir als Jocs Olímpics d’hivern de la Joventut a Lausana en Esquí de Muntanya.

Costa l’ha va obtenir en la prova d’esprint d’esquí de muntanya i després de superar a una de les gran favorites, la italiana Silvia Berra que va ser segona i a la francesa Margot Ravinel  tercera.

Cal recordar que Maria Costa va sumar una altra medalla de bronze en la prova de relleus mixte fent equip amb els berguedans Ares Torra i Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i el pallarès Marc Ràdua (CEPS).

Aquests èxits i el seu creixement com a esportista l’han portat a ser considerada com l’esportista jove amb més projecció del país. Un dels grans objectius que no amaga Costa és aconseguir ser present en una JJOO absoluts d’hivern competint en esquí de muntanya.

En el lliurement dels guardos de la Festa de l’Esport Català, Maria Costa, va estar acompanyada de la seva família i dels tècnics del AE Mountain Runners del Berguedà que han estat els encarregats, conjuntament amb els tècnics del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya, d’aconseguir els èxits sumats.

Actualment l’esportista de muntanya segueix integrada dins del CTEMC i ha debutat també amb la selecció catalana de curses per muntanya. Costa és un dels valors a seguir en el món dels esports de muntanya on la tasca dels planters de les entitats segueix donant fruïts any rere any.

Maria Costa agafa el relleu de la Clàudia Sabata premiada l’any 2018 pel seu campionat del món junior en curses per muntanya.