FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Foto Arxiu FEEC
Foto: Foto Arxiu FEEC

Notícies - 10/09/2023

Maria Benach s’imposa a la primera jornada estatal d’escalada de dificultat

Escalada

L’Indoorwall Getafe ha acollit aquest cap de setmana la primera de les tres proves del circuit FEDME d’escalada de dificultat en la que de nou els catalans han ocupat llocs privilegiats en la classificació de la copa estatal.

L’escaladora de la FEEC Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)  ha estat la millor escaladora en aquesta primera jornada del circuit estatal. En una via final complexa i empatada a apunts amb la valenciana Lucia Sempere. Benach no ha estat l’única finalista catalana en aquesta primera jornada de copa. Lucia Miranda (Unió Excursionista De Catalunya De Cornellà De Llobregat) s’ha quedat a les portes d’entrar al podi també amb una classificació molt ajustada que s’ha resolt amb un empat amb l’escaladora madrilenya, Uxia Bohorque. Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat) tot i haver estat la millor a la ronda de classificació s’ha fet amb una setena posició.

A la masculina, Lluc Macià,  (Club Excursionista Esparreguera) Cèdric Lluc i Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera) han ocupat el segon tercer i quart lloc de la classificació general. La victòria ha estat per l’extremeny Javier Cano. També els membres de la Selecció Dídac Zamora (Club Excursionista Teià) i Joel Codina (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI) han estat entre – en aquesta ocasió – els 10 finalistes, de fet la Selecció Catalana ha ocupat fins a cinc de les deu places reservades només als finalistes aconseguint un total de dues medalles i un empat a punt per part de Lluc Macià i Cèdric Lluc que han caigut al mateix moviment.

La participació de la Selecció Absoluta es resol amb la clasificació per la final dels set seleccionats amb dues medalles una d’or a càrrec de Maria Benach i una de plata d’en Lluc Macià.

La competició va començar dissabte amb les categories de promoció: Sub 14, sub 16 i sub 18 a la que van estar convocats fins a sis membres del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya amb una participació molt positiva especialment a la categoria sub 16 femenina amb un podi íntegrament català gràcies a la performance de la Júlia Benach, (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) l’Aina Vila (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI)  i l’Emily Pescetto (Centre Muntanyenc Sant Llorenç). A la sub 14, Abril Farrús (Centre Excursionista de Lleida) es queda a tan sols un plus d’entrar al podi metre que a la sub 14 masculina Bernat Munné (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI) tot i una bona actuació es queda a les portes de la final amb una novena posició. Manel Navarro (Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa) finalitza 12è.

També destacable el paper dels catalans Milena Caseta de la sub14 que ha estat l’única fèmina en completar i únic TOP a les finals i en Biel Sierra que també s’ha imposat a la sub 14.