FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 22/10/2023

Maria Benach i Lluc Macià Campions de Catalunya d’escalada de dificultat 2023

Selva Escalada esportiva

L’estètica Sala Golem de Blanes ha acollit aquest de cap de setmana la prova més important del circuit català d’escalada de dificultat. Un doble campionat en el qual s’han atorgat els màxims guardons tant d’escalada com de paraescalada.

Més d’un centenar d’escaladors s’han enfrontat als problemes equipats per Fèlix Obrador, David Camprubí, Cristian Gutiérrez, Jaimie Jacques.

El plat fort de la competició d’escalada van ser les finals del dissabte. Tot i que les classificatòries es van deixar escalar una mica més, el grup d’equipadors va collar les vies a la final amb un crux de passos de pinça ajustat pels nois i una via amb bastants romos per les noies, ambdues a la paret desplomada més exigent de la Golem Blanes.

Amb una sala plena de gom a gom, els deu classificats de l’absoluta i els deu de la sub 18 van jugar-se el Campionat en una final ben ajustada tant a la femenina com a la masculina i que es va resoldre sense cap TOP.

 

Maria Benach i Lluc Macià s’enduen el Campionat

La campiona en la final femenina va ser la Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) , escaladora de destacada trajectòria, es va mostrar molt sòlida en els trams de més desplom. El podi femení el van completar la Rut Monsech (CA Alpicat) i la Lucia Miranda (UEC Cornellà). Miranda va ser l’única dona de l’absoluta en fer-se amb un TOP aquest cap de setmana, concretament a la primera via de la ronda de classificació de dissabte al matí.

En la masculina va ser Lluc Macià (CE Esparraguera) l’escalador que va resoldre més moviments. Tot i que sense fer TOP va caure al que es planteja com el crux de la via a pocs moviments de la cadena. Joel Codina (CCT21) també va estar molt a prop de resoldre la proposta dels equipadors capitanejats per Fèlix Obrador, equipador habitual de les competicions de la FEEC i de la Golem. Tan sols un moviment per sota va volar en Lau Macià (CE Esparraguera), el petit dels germans Macià. Tant ell com en Codina va ser els més escaladors a la classificatòria, amb els dos únics TOPS de la jornada masculina absoluta.

No van ser les úniques finals del dissabte a la tarda, veterant i sub 18 també van tenir protagonisme.

A la sub 18: Quim Arbós (CCT21) domina amb claredat a les finals de la categoria. Nasser Miguel, el millor escalador a la ronda de classificatòria es penja la plata. Izan Lladó (AE Cornuedella de Montsant) completa el podi masculí, molt aprop de Miguel. En fèmines, Elena Casas (UE Sabadell), Paula Tejedor (CM Sant Llorenç) i Elena Turró (CE Terrassa), úniques dones a la categoria completen el podi.

Els veterans Jordi Campintero (CE Caldes de Montbui) Victor Baño (CE Madteam) van protagonitzar una de les competicions més ajustades, empatat a punt a la classificatòria un únic moviment va decidir l’or dels veterans. Efrain D’Jesus (CCT21) es penja el bronze.

El matí de dissabte es van celebrar les rondes de classificatòria de totes les categories però també finals de les categories de promoció des de les sub12 fins a les sub16.

 

 

La Sub 16 la categoria més forta amb més TOPS a la final.

A la Sub 16: La sub 16 femenina continua sent una de les més potents de les categories de promoció amb un altíssim nivell i un empat a TOP a la final en la qual s’ha acabat impossant Júlia Benach (CE Sant Llorenç) amb una competició impecable de 3 TOPS en 3 de les víes proposades. Aina Vila (CCT21) i Emily Charlotte Pescetto (CE Sant Llorenç) han completat el podi. A la masculina un podi de TOPS. En la que tant Bernat Munné (CCT21), Ernest Wojdeli (CE Madteam) i Jan Molist (CCT21) han resolt la via de la final.

A la Sub 14: Manel Navarro, (UEC Tortosa) Biel Serra (CM Sant Cugat) i Cai Salines (UE Vic) s’imposen a la sub 14 masculina. Tots tres han aconseguit fet TOP. Milena Casetta (CE Sitges) únic TOP de la final femenina de la sub 14. Maia Martínez (CE Gràcia), i Mònica Jauset (CCT21) completen el podi.

A la Sub 12: Hugo Rocabruca (UE Sabadell) Roc D’Jesus (CCT21) i Jan Orteu (CCT21) són el podi de la sub 12 masculina. Ivet Clusa, (UESabadell) Asha Guitart (CCT21) i Irene Collada (CE Tarragona) s’imposen a la sub 12 i no fallen amb un TOP cadascuna.

 

 

 

Albert Guàrdia, Miki Matutano, Eloi Vila i Sheila Racaj Campions en paraescalada.

Durant la jornada de diumenge es va disputar el Campionat de Catalunya de Paraescalada, que va comptar a la participació de set paraescaladors catalans de les categories AU1, LRP-3 i AL2.

A la categoria AL2 Albert Guardia (CCT21), Campió del Món al mundial de París el 2016, ha fet demostració d’escalada, encadenant totes les vies proposades, sent l’únic escalador que ha resolt la via blava a la qual han competit tant AL2 com la LRP-3. Roger Bergadà (CCT21) s’ha penjat la medalla de plata en el Campionat en el seu primer any com a competidor de paraescalada a la categoria AL2.

Miguel Matutano (CE Madteam) ha estat el més solvent a la LRP-3. Marc Puig (AE Matxacuca) i Anther Frigola (CE Madteam) han completat el podi.

Eloi Vila (CE 2×2 Santpedor) és la medalla d’or a l’AU1 mentre que la Sheila Racaj (CCT21) s’ha imposat a la LRP-3. Ambdós sense competència a les seves categories a Catalunya però acumulant metres i hores en competició de cara a les competicions estatals i mundials.

 

 

fixe