FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/10/2017

Mari Alarcón i Rut Casas, podi a la primera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc

Escalada

La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat a la primera prova de la Copa d’Espanya de Bloc, que s’ha disputat al rocòdrom The Climb, a Madrid, el 30 de setembre. Aquesta ha estat la primera de les quatre cites que enguany inclou la copa estatal, que es tancarà a la sala Sharma Climbing, a Barcelona, el 25 de novembre.

L’equip català particiant a Madrid l’han format: Mari Carmen Alarcón (UEC Tortosa), Rut Casas (GE Manlleu), Helena Alemán (CM Sant Llorenç), Francis Guillen (CE Sant Quirze), Natàlia Lanau (UEC Tortosa), Shirleys Noriega (GE Manlleu), Carlos Catari (GE Manlleu), Francesc Roldan (AE Matxacuca), Pau Galofré (AE Deu Dits), Chaiya Garcia (CE Reddis), Simon Padi (CM Sant Cugat) i Pol Roca (CE Sant Quirze).

A més dels integrants de la selecció catalana també han participat altres escaladors catalans com Cristian Gutiérrez (CEM Pardinyes), Prudence Morgan-Wood (TELEC CEUETL) i Roger Carreras (GE Esportiu Gironí).

Mari Alarcon i Rut Casas, primera i segona classificades a Madrid

La primera prova de la copa d’escalada en bloc ha aplegat a un total de 76 escaladors, 44 homes i 32 dones. Com a dada curiosa, a la prova madrilenya a més dels escaladors representants de les diferents federacions estatals també ha participat la selecció portuguesa d’escalada.

L’alta participació tant en categoria masculina com femenina ha fet que els equipadors hagin ajustat molt la dificultat dels blocs, tant la fase eliminatòria com a la final. L’equip d’equipadors ha estat format per Marco Jubes, Dani Andrada, Kimy de la Peña i José-Manuel Vázquez-Gaztelu. Els equipadors han proposat problemes d’un ampli ventall d’estils, des de la coordinació i equilibri fins a problemes més físics o tècnics.

Els escaladors catalans han protagonitzat un bona fase eliminatòria i set han pogut passar a les finals, entre un  total de 16 finalistes. En categoria masculina s’han classificat Pol Roca i Cristian Guitérrez i en femenina Shirleys Noriega, Francis Guillen, Rut Casas, Mari Carmen Alarcón i Prudence Morgan-Wood.

En categoria femenina, les catalanes han estat majoria a la final, amb cinc participants entre vuit. El nivell de les competidores ha sigut molt alt però Mari Carmen Alarcón i Rut Casas han estat un punt per sobre de la resta. Alarcón ha estat l’única en fer top als quatre problemes i s’ha emportat la victòria a Madrid. Casas ha fet tres tops i ha estat segona. La tercera plaça ha sigut per Itziar Zabala.

Pol Roca i Cristian Guitérrez han aconseguit un top respectivament a la final i han acabat en quarta i cinquena posició, respectivament. El guanyador de la prova ha estat Jonatan Flor, únic escalador que ha fet top als quatre problemes de la final. En segona posició ha acabat Javier Cano, amb tres tops, i en tercera Eric López, amb un top. El nombre de bonus han servit per desempatar i adjudicar la tercera plaça a López, que ha fet un més que Pol Roca i Cristian Gutiérrez.

Fotos / Ivan Torres