FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/10/2016

Mari Alarcón guanya la segona prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc

Escalada esportiva Escalada

La ciutat d’Elx (Baixa Vinalopó) ha acollit la segona prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc, el dissabte 1 d’octubre. La competició també ha sigut vàlida pel campionat autonòmic valencià. Han participat un total de 54 escaladors, 17 en categoria femenina i 34 en masculina.

La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la FEEC ha estat present a la cita amb un equip format per: Helena Alemán (CM Sant Llorenç), Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas), Pol Roca (CE Sant Quirze), Francis Guillen (CE Sant Quirze) i Shirleys Noriega (GE Manlleu). També han participat Natàlia Lanau i Mari Alarcón, de la UEC Tortosa.

Els equipadors de la prova, Dani Andrada, José Luis Palao i Marco Jubes, han proposat a tots els competidors blocs a l’alçada dels que es poden trobar actualment a les competicions internacionals, amb un gran repertori de moviments, preses amb textura dual, etc. Les instal·lacions han estat limitades, però la qualitat dels problemes ha minimitzat aquesta circumstància.

Mari Alarcón guanya a Elx

L’escaladora valenciana, resident a Lleida, i membre de la UEC Tortosa, ha estat la millor a Elx. Alarcón no va fer un bon començament a la copa i amb aquesta victòria ha recuperat la confiança i motivació per seguir lluitant a les primeres places de la classificació general. Al podi l’han acompanyat Maja Jonjic, de la federació canària, segona, i Elba Pérez, de la federació madrilenya, tercera.

Francis Guillen s’ha quedat a només una plaça del podi, quarta, mentre que Shirleys Noriega, ha sigut cinquena. Helena Alemán, ha quedat en setena posició.

En categoria masculina el català Pol Roca ha estat cinquè. La competició l’ha guanyat Javi Cano, de la federació extremenya. Segona plaça per Jonatan Flor, de la federació valenciana, i tercera per Eric López de la federació madrilenya.

El Campionat d’Espanya d’Escalada en Bloc, a Barcelona, el 16 d’octubre

Els millors escaladors de competició es tornaran a trobar en menys de quinze dies a Barcelona. Les instal·lacions del rocòdrom Climbat La Foixarda acolliran el Campionat d’Espanya d’Escalada en Bloc. La selecció catalana comptarà amb una àmplia representació al campionat.

La Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc seguirà el dia 22 d’octubre a la sala Piugaz de Bilbao, el 19 de novembre a Sharma Climbing, Barcelona, i es tancarà el 26 de novembre al rocòdrom de Madrid, The Climb.

Fotografies / Manel Navarro