FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/10/2016

Mari Alarcón, campiona d’Espanya d’Escalada en Bloc

Escalada esportiva Escalada

La ciutat de Barcelona ha acollit el campionat d’Espanya d’Escalada en Bloc, el diumenge 16. La competició s’ha celebrat al rocòdrom Climbat la Foixarda i ha aplegat un total de 75 escaladors vinguts d’arreu de la península.

Durant el matí s’ha disputat la fase eliminatòria, on tots els escaladors s’han enfrontat a cinc problemes de bloc en cada categoria. Els volums han estat els protagonistes a tots els blocs, oferint un ampli ventall de moviments. Definitivament, l’escalada en bloc de competició s’ha allunyat del que podem trobar a la roca, i cada cop demanda una preparació més específica.

La competició ha estat molt igualada i la classificació per la final s’ha decidit pel nombre d’intents invertits en cada problema. Marco Jubes, Fèlix Obradó i Carlos Catari han estat els encarregats d’equipar tots els blocs.

feec_Ct_Esp_Bloc_Ivan_Torres_2
Maud Ansade visualitza el següent moviment en un dels blocs de l’eliminatòria

La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat al campionat de bloc amb nou escaladors: Mari Alarcón (UEC Tortosa), Pol Roca (CE Sant Quirze), Helena Alemán (CM Sant Llorenç), Francis Guillen (CE Sant Quirze), Natàlia Lanau (UEC Tortosa), Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas), Shirleys Noriega (GE Manlleu), Àlex Hernández (CE Berguedà) i Maud Ansade (AE Deu Dits).

Mari Alarcón es proclama campiona d’Espanya d’Escalada en Bloc

Només vuit escaladores han passat a la final de Barcelona. Tres ho han fet representant a Catalunya: Francis Guillen, Maud Ansade i Mari Alarcón. Entre elles i la canària Maja Jonjic s’han disputat el títol final. Els tops s’han anat succeint, i fins a l’últim dels quatre problemes s’ha mantingut l’emoció a la Foixarda. Mari Alarcón ha apurat el límit de temps per resoldre el darrer bloc, i en l’últim intent s’ha fet amb el top que li ha donat la victòria, proclamant-se campiona d’Espanya d’Escalada en Bloc.

feec_Ct_Esp_Bloc_Ivan_Torres_3
Pol Roca en el llançament de l’últim bloc de la final masculina

L’escaladora de la federació canària Maja Jonjic s’ha emportat el subcampionat. El tercer calaix del podi l’ha ocupat Maud Ansade. Francis Guillen ha estat quarta.

En categoria masculina, l’escalador de la federació valenciana Jonatan Flor s’ha proclamat campió d’Espanya. La segona plaça ha estat per l’escalador de la federació basca Mikel Linacisoro, i la tercera per Sergio Verdasco, de la federació madrilenya. Pol Roca, únic català a la final, ha lluitat tots i cadascun dels blocs, però una desafortunada caiguda l’ha deixat fora de les primeres places.

Fotografies / Ivan Torres