FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Marco Jubes es proclama campió d’Espanya d’escalada en bloc a Barcelona | FEEC

Notícies - 24/03/2015

Marco Jubes es proclama campió d’Espanya d’escalada en bloc a Barcelona

Escalada esportiva

Barcelona ha acollit el Campionat d’Espanya d’Escalada en Bloc 2015 al Climbat la Foixarda, organitzat per Top30 i la Federación Española de Desportes de Montaña y Escalada (FEDME). La prova s’ha celebrat aquest dissabte 21 de març i el títol se l’han endut l’escalador de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionsites de Catalunya (FEEC), Marco Jubes, i l’escaladora Irati Anda.

Durant el matí s’han celebrat les classificatòries i a les 19 hores s’ha començat la final. Els equipadors de la prova han estat els escalador de la Selecció Catalana, Eduard Marín (Foment Excursionista de Barcelona) i Gerard Rull (Club Muntanyenc Sant Cugat), junt amb Nacho Sánchez. Marco Jubes, de l’Associació Esportiva Deu Dits, s’ha imposat per molt poc al també escalador de la Selecció Catalana, Carlos Catari, del Grup Excursionista de Manlleu. El podi l’ha completat el també català Cristian Guitérrez.

En noies, el podi l’han format la basca Irati Anda, la valenciana Maria Alarcón i l’escaladora de la Selecció Catalana, Helena Alemán, del Centre Muntanyenc Sant Llorenç. Marieta Cartró, del Club Esportiu Universitari d’Enginyers de Telecos ha estat 5a; Marta Palou, del Club Excursionista Ascensiones Guiadas, 6a; i Shirleys Noriega, del Grup Excursionista de Manlleu, 7a.

L’AE Deu Dits i la FEEC obtenen les puntuacions més altes del campionat

En la classificació de puntuació per clubs, el podi l’ha liderat l’Associació Esportiva Deus Dits, de Barcelona, amb 218 punts. El segons i tercer lloc l’han ocupat el CDE The Climb Escalada Indoor Madrid, amb 120 punts; i el CD Escalada Sevilla amb 29.

La FEEC també ha liderat el campionat pel que fa a la puntuació per federacions, amb una diferència abismal de 691 punts. La segona federació ha estat la valenciana juntament amb la basca, que tant l’una com l’altra han sumat 152 respectivament. Finalment la madrilenya ha estat la tercera millor en puntuar, amb 142 punts.