FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/10/2017

Marcel Compte i Alba Xandri guanyen la cursa vertical Vertikalm

Curses per Muntanya

La tecera edició de la Verikalm, organitzada pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista “Lletissonada”, ha clausurat la 8a Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el 15 d’octubre.

La Vertikalm s’ha celebrat en l’entorn de la Vall d’en Bas. La cursa ha sortit des de la població de Sant Privat d’en Bas, situada a 530 metres d’alçada, i ha arribat fins al cim del Puigsacalm, a 1.514 metres, on s’ha instal·lat la línea d’arribada. La participació ha superat el centenar de corredors, una xifra destacable per una cursa vertical. Aquesta disciplina ha guanyat durant els darrers anys molts seguidors, sobre tot entre els atletes més joves.

Marcel Compte (AE Diedre) ha estat el corredor més ràpid en categoria masculina. Ha coronat el cim del Puigsacalm en 42 minuts 37 segons i s’ha proclamat guanyador de la Vertikalm. El segon classificat ha sigut Marc Sabater (AE de muntanya de Capellades), amb 43 minuts 16 segons, i el tercer, Adrià Duarri (CE Súria), amb 43 minuts 26 segons.

En categoria femenina, Alba Xandri (UE de Catalunya Bagà) ha sigut la millor, amb 52 minuts 41 segons. L’ha seguit Alba Segura (AE Matxacuca), amb 53 minuts 17 segons. En tercera plaça ha arribat Mila Duran (AE Mountain Runners del Berguedà), amb 54 minuts 46 segons.