FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Skimostats
Foto: Skimostats

Notícies - 18/03/2024

Marc Ràdua i Ot Ferrer es graduen a la Pierra Menta

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya Seleccions catalanes

“El cert és que érem dos sprinters disposats a fer més de 10.000 metres en 4 etapes i no apuntàvem gaire maneres però… ” Posar l’adversativa en una frase sempre és senyal de voler esmenar l’oració presentada i així explica Marc Ràdua en el seu perfil d’instagram l’experiència de la seva primera Pierra Menta.

Marc Ràdua (CEPS) fent parella amb el berguedà, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) s’han estrenat en aquest “tour de france” de l’esquí de muntanya. Els joves esportistes catalans han estat l’equip de la selecció que ha disputat la cursa francesa i ho ha fet tancant les quatre etapes i els 10.000md+ amb una més que meritòria 22a posició.

Debut dels dos joves esquiadors catalans a la Pierra Menta

Ràdua i Ferrer han pogut viure moments que segur que mai oblidaran com el pas per dos dels punts més emblemàtics de l’esquí de muntanya mundial com és el Grand Mont i el Forclaz on l’afició segueix de ben aprop la cursa i els aficionats omplen de color els cims del Beaufortain.

Arribada a meta de Marc Ràdua i Ot Ferrer. Foto: Skimostats
Arribada a meta de Marc Ràdua i Ot Ferrer. Foto: Skimostats

Ferrer i Ràdua han hagut de gestionar la seva primera experiència amb una cursa tant exigent per a poder creuar la meta d’Arêches-Beaufort com a finalitzadors de la cursa.

Una Pierra Menta amb un alt nivell de participació, ja que en categoria masculina hi han participat fins a 175 equips d’arreu del món.

Marc Pinsach (AE Cassanenca) formant equip amb el basc Iñigo Martínez ha estat el millor català a la general final en la 17a posició. La victòria final ha estat pels grana favorits, els francesos, Xaver Gachet i William Bon Mardion que s’han imposat als italians Robert Antonioli i Davide Magnini que han pujat al segon calaix del pòdium a només 34” dels guanyadors. El francès Mathéo Jacquemond fent parella amb l’austriac Jakob Herrmann han tancat el podi.

En categoria femenina tampoc hi ha hagut sorpreses i les grans favorites les franceses Axelle Gachet-Mollaret-Emily Harrop s’han emportat la victòria per davant de les italianes Alba de Silvestro-Giulia Murada i de les franceses Célia Perillat-Pessey-Lorna Bonnel. La catalana Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) fent parella amb l’andalusa Maria Ordoñez ha aconeguit una més que destacable catorzena posició.