FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/03/2016

Marc Pinsach i Marta Garcia, Campions d’Espanya d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya

L’estació d’esquí Aramón-Formigal ha acollit el Campionat d’Espanya d’Esquí de Muntanya en modalitat individual, aquest diumenge 6. Aquesta és una de les proves més importants del calendari, però la proximitat de la Pierramenta, puntuable per la Copa del Món de llarga distància per equips, i que comença el proper dimecres 9, ha provocat que molts esquiadors hagin decidit no participar al campionat espanyol.

Malgrat les precipitacions de neu dels últims dies, l’organització de la cursa no ha pogut presentar el circuit que tenia previst. S’ha improvisat un recorregut d’emergència, molt curt, amb només dues pujades i dues baixades per pista.

Marc Pinsach, representant a la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, s’ha proclamat campió d’Espanya d’Esquí de Muntanya, marcant un temps de 49 minuts i 27 segons. Pinsach s’ha mostrat descontent amb el recorregut: “Ha sigut com fer dues curses verticals, sense cap component tècnic”. Continua: “He guanyat amb comoditat, però no puc treure conclusions clares de cara a les properes proves de la Copa del Món. Estic content amb la victòria, i degut a la retallada del circuit, el desgast no ha sigut molt alt, fet positiu a aquestes alçades de la temporada.” El subcampionat ha sigut per Luís Alberto Hernando, de la federació aragonesa.

Marta Garcia, també de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, s’ha proclamat campiona d’Espanya d’Esquí de Muntanya en categoria femenina, amb un temps de 1 hora i 5 segons. Aquesta victòria reafirma la gran temporada que està realitzant, després fer-se a principis de febrer amb el subcampionat europeu d’esprint. El subcampionat de l’ha adjudicat Rocío Monteoliva, de la federació andalusa

Gran paper de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya i del Centre de Tecnificació Català

A banda de les victòries a les categories absolutes de Marc Pinsach i Marta Garcia, tres components més de la selecció catalana han aconseguit pujar al podi. Joan Reyné ha sigut segon en categoria promesa masculí, i Xavier Sadurní i Alfons Gastón, primer i tercer, en categoria veterà masculí.

Els membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya també han firmat excel·lents resultats. A continuació podeu consultar totes les classificacions per categories.

Classificacions per categories

Sènior masculí
1r Marc Pinsach (FEEC)
2n Luís Alberto Hernando
3r Antonio Alcalde

Sènior femení
1r Marta Garcia (FEEC)
2n Rocio Monteoliva
3r  Laura Sola

Júnior masculí
1r Iñigo Martínez
2n Sergi Casabella
3r Pau Coll (FEEC)

Júnior femení
1r Maria Illa (FEEC)
2n Júlia Casanovas (FEEC)
3r Júlia Massagué (FEEC)

Cadet masculí
1r Diego Cancelos
2n Txomin Ortiz
3r Joan Soler

Cadet femení
1r Paula Sellol (FEEC)
2n Claudia Valero
3r Carlota Tevar

Promesa masculí
1r Antonio Alcalde
2n Joan Reyné  (FEEC)
3. Manuel Picón

Promesa femení
1r Inka Ballés
2n Ana Alonso
3r Júlia Font (FEEC)

Veterà masculí
1r Xavier Sadurní (FEEC)
2n Javier Rodríguez
3r Alfons Gastón (FEEC)

Veterà femení
1r Victoria Bocanegra
2n Maribel Martín

Fotografia / Facebook Esquí de Montaña Fedme

[table id=212/]