FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/01/2016

Marc Pinsach i Clàudia Galícia, primers a la “Tomba” La Coma

Esquí de muntanya

L’estació d’esquí de Vallnord Arcalís ha acollit la cursa “Tomba” La Coma aquest diumenge dia 10. La “Tomba” havia d’obrir el calendari de curses open d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) el dia 21 de novembre, però no es va poder disputar per falta de neu.

La prova organitzada per l’Esquí Club Ordino-Arcalís ha aplegat més de 70 corredors, que han realitzat un circuit amb un desnivell positiu de 1.050 metres. En la primera part del recorregut s’ha ascendit en Pic de l’Hortell (2.562 metres) i posteriorment s’han fet dos petits bucles, que han facilitat el seguiment de la cursa per part dels espectadors. Els trams de baixada per bosc han posat a prova les cames i material de tots els participants.

Marc Pinsach, de la Colla Excursionista Cassanenca, i membre de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, ha sigut el guanyador en categoria absoluta masculina. L’han acompanyat al podi Xavi Areny i David Albós, ambdós membres de la Federació Andorrana de Muntanyisme.

Clàudia Galícia, de l’Ski Club Camprodon, també membre de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, s’ha emportat la victòria en categoria absoluta femenina. Segona ha sigut Marta Garcia, del Club Excursionista de Calldetenes, també l’equip de la selecció. La tercera posició l’ha ocupat Sophie Dusautoir, de la Federació Andorrana de Muntanyisme.

Les victòries de Pinsach i Galícia han tancat un cap de setmana rodó per l’equip de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC, després de les primeres places també d’Oriol Cardona i Laura Orgué a la Vertical Race Donezan. La propera cita competitiva serà la Font Blanca, en categoria individual i cronoescalada, els dies 16 i 17 de gener.

Fotografies / Oriol Montero

[table id=212 /]