FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/10/2021

Marc Pinsach deixa la competició i es converteix en nou tècnic del CTEMC

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La trajectòria de Marc Pinsach (UE Cassanenca) en el món de l’esquí de muntanya és la d’un dels referents del país en aquest esport en l’àmbit competitiu.

Pinsach ha estat un dels noms clàssics en les competicions nacionals, estatals i internacionals dels darrers anys i un dels exemples a seguir per les actuals generacions. El cassanenc va sumar l’any 2011 un bronze sub21 a la general de la Copa del Món i va acumular fins a tres títols als campionats d’Espanya d’esquí de muntanya.

L’última participació de Pinsach a la Copa del Món d’Esquí de Muntanya va ser a Madonna di Campiglio a finals del passat mes de març.

Ara amb 32 anys en Marc ha decidit abandonar l’alta competició i ha fet un pas endavant en la seva trajectòria esportiva. Pinsach es converteix en nou tècnic del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya al costat d’Aribau Portillo i el coordinador del centre, Pau Gómez.

Pinsach ocuparà el lloc que deixa Gil Orriols, anterior tècnic del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya, que comença una nova aventura a França. Des de la FEEC volem agrair la tasca realitzada per Orriols aquests darrers anys.

Retirada sense deixar l’esquí de muntanya

Marc Pinsach reconeix que tenia l’espineta clavada de no haver pogut participar en uns Jocs Olímpics i que va meditar la decisió per poder intentar arribar a Milano Cortina l’any 2026. Finalment veient que les opcions no eren segures, Pinsach va decidir fer aquest pas endavant i convertir-se en tècnic.

Pinsach s’encarregarà estretament del grup de tecnificats en esquí de muntanya que estudia a l’STAPS de Font Romeu. Un grup on hi destaquen els medallistes olímpics a Lausana i altres esportistes que ja s’han estrenat a la Copa del Món i als mundials.

A més a més Pinsach portarà el grup sub-20 del CTEMC i es convertirà en col·laborador del seleccionador FEDME ‘Toti’ Martí.

El gironí seguirà la temporada d’estiu competint en curses per muntanya com a mínim i segons assegura ell mateix aquest pròxim 2022.