FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/08/2017

Marc Pinsach bat el rècord d’ascensió a l’Aneto

Amb només 2 hores, 20 minuts i 15 segons el corredor català March Pinsach (CE Cassanenca) ha pujat corrent a l’Aneto, el cim més alt del Pirineu (3.404 metres). Amb aquest temps, ha batut el rècord d’ascensió que Quico Soler va aconseguir el 1999, pujant en poc més de 2 hores i 21 minuts en el marc de la Nike Aneto X-treme Marathon. Pinsach s’ha quedat a 3 minuts de superar també el rècord de pujada i baixada, que continua albergant-lo Quico Soler amb 3 hores, 52 minuts i 14 segons.

El corredor de Cassà de la Selva va sortir del carrer major de Benasc a dos quarts de vuit del matí per la ruta de Coronas, arribant al cim deu minuts abans de les deu matí, seguint el camí que feu també Quico Soler.

“Em va tocar lluitar contra els efectes del canvi climàtic havent d’usar grampons sobre el gel viu de la gelera de l’Aneto i no podent baixar de culs sobre la neu que ja no hi ha a la gelera de Coronas. A cada generació li toca afrontar les dificultats que se li presenten sense excuses i sabent-se adaptar.”, comentà Pinsach després de l’experiència que serà compartida a l’octubre a través d’un documental que realitzarà l’empresa Lymbus

https://twitter.com/pinsachmarc/status/895618521861939200