Notícies - 16/07/2023

Marc Ollé i Lluís Ruiz entre els millors corredors d’ultra d’europa

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

L’onzena edició dels Campionats d’Europa de Skyrunning ha tingut lloc per primer cop als Balcans, a Gusinje, Montenegro, al parc nacional de Prokletije, del 14 al 16 de juliol de 2023.

La cita ha comptat amb les tres disciplines de l’esport: vertical, sky i ultra amb un total de 27 medalles en joc.

Fins a terres balcàniques han estat convocats dos catalans: En Marc Ollé (UECAnoia) i en Lluís Ruiz (AE Mountain Runners del Berguedà) per competir en la seva especialitat, la llarga distància, que es contempla a la modalitat ultra. Ollé Campió el passat mes d’abril a la Trencacims de Paüls, va guanyar la plaça directa per la cita continental. Lluís Ruiz “hippie” ha estat escollit sota criteri técnic per la seva tercera plaça a la mateixa Trencacims.

Un traçat de 51 km i fins a 4400 metres de desnivell, en un terreny molt salvatge, un marcatge escàs i amb unes les altíssimes temperatures.

La lluita pel títol continental ha estar molt disputada. En Marc Ollé es mantenia dins del grup que dominava la cursa amb una tercera posició quan per mala sort va perdre el camí balisat quedant-se a cinc minuts del seu perseguidor principal,  l’italià Mattia Tanara.

Refent el camí va continuar a la caça de Tanara, però cap al final de la cursa la calor i el sobreesforç per la pugna van fer que les opcions a bronze s’esfumessin per pocs segons.

Ollé, el millor ultraman del nostre país es fa amb una més que meritòria i lluitada quarta posició amb un temps de 6:34:33.

Lluís Ruiz va entrar a meta dins del TOP 10 europeu amb una setena plaça (7:03:43) després d’una cursa lluitada des del principi en entrar dins del grup capdavanter d’aquesta Ultra del Campionat d’Europa de Skyrunning. La calor s’acarnissava amb el corredor dels Mountain Runners a la segona baixada.  Després de refer-se tornava a agafar ritme fins a situar-se en 7a posició.

Finalment, la victòria va estar per l’italià Cristian Minoggio, al capdavant de la cursa de principi a fi, completant el recorregut en 6:15:20. La segona plaça ha estat per al corredor txec Tomas Macecek (6:33:53) mentre que la medalla de bronze l’aconseguia l’italià Mattia Tanara (6:33:53) a tan sols un minut d’avantatge sobre Ollé