FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/11/2015

Marc Giol i Francis Guillén, guanyadors de l’última prova de la Copa Catalana d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva

La Sala Golem, a Arenys de Munt, ha celebrat la tercera i última prova de la Copa Catalana d’Escalada de Dificultat, del calendari de competicions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb el suport de l’Associació Esportiva Muntanyencs de la Vila.

Entre totes la categories han participat 43 escaladors. Durant el matí s’han disputat les classificatòries i finals de les categories sub12 i sub15. A la tarda ha arribat el torn de les categories sub18, absoluta i veterans.

Fèlix Obradó i Helena Alemán, han sigut els equipadors de la FEEC encarregats de dissenyar totes les vies de la competició. La dificultat ha anat des del cinquè grau, en la categoria sub12, fins al 7c+/8a en la categoria absoluta. En totes les classificatòries el nivell ha sigut molt alt i la majoria de vies superaven el setè grau.

Àlex Hernández, participant en categoria absoluta, definia les dues vies de la classificatòria “de grau similar, encara que la primera tenia més metres i continuïtat. La segona era més curta i intensa, amb un pas molt exigent en l’última secció. M’ha relliscat un peu i no he pogut encadenar-la.”

Marc Giol i Francis Guillén guanyen en categoria absoluta

En categoria masculina, Marc Giol, del Grup Excursionista Manlleu, ha sigut el primer classificat. En la via de la final, el segon classificat, Àlex Hernández, del Club Esquí Berguedà, i el tercer, José E. Agustí, del Centre Muntanyenc Sant Llorenç, també han fet ‘top’. El temps invertit en escalar-la ha sigut decisiu per determinar les places al podi.

En categoria femenina, Francis Guillén, del Club Excursionista de Sant Quirze, ha sigut la primera classificada. La segona posició ha sigut per Paula Alsina, del Grup Excursionista Manlleu, i la tercera per Marina Valencia, del Centre Excursionista de Rubí.

Guillem Monsech i Olivia Marsella guanyen en categoria sub18

En categoria masculina, Guillem Monsech, de l’Associació Esportiva Via Boulder, ha aconseguit la primera plaça. Manu Garcia i Eric Sánchez, de l’AE Centre Excursionista Vilassar de Mar, han sigut segon i tercer respectivament.

En categoria femenina, Olivia Marsella, de la Unió Excursionista Sabadell, ha sigut l’única participant en aquesta categoria i s’ha emportat la primera plaça. Malgrat no tenir rivals en a seva categoria, Marsella ha realitzat una excel.lent competició i ha fet ‘top’ en l’exigent via de la final.

Lluc Macià i Rut Casas guanyen en categoria sub15

En categoria masculina, Lluc Macià, del Club Excursionista Esparreguera, ha sigut primer. Héctor Bazán, del Grup Excursionista Manlleu, ha sigut segon, i Rai Suñe, de la Unió Excursionista Urgellenca, ha sigut tercer.

En categoria femenina, Rut Casas, del Grup Excursionista Manlleu, ha sigut la guanyadora. En el podi l’han acompanyat, Maria Benach, del Centre Muntanyenc Sant Llorenç, segona, i Rut Monsech, de l’Associació Esportiva Via Boulder.

Lau Macià i Lucía Miranda guanyen en categoria sub12

Entre els més joves, Lau Macià, del Club Excursionista Esparreguera, ha sigut el primer en categoria masculina. Marc Ramírez, de la UEC Anoia, ha sigut segon, i Nil Ribera, del Centre Excursionista Muntanyenc, ha sigut tercer.

En categoria femenina, Lucía Miranda, del Club Alpino Barcelona, ha sigut la guanyadora. Paula Arias, de la Federació Canària de Muntanyisme, ha sigut segona, i Alba Navarro, de l’UEC Tortosa, ha sigut tercera.

Llucià Hernández guanya en categoria veterans

Llucià Hernández, del Club Esquí Berguedà, ha aconseguit la primera posició. Segon ha sigut Xavi Andreu, i tercer Oriol Rosell, ambdós del Centre Muntanyenc Sant Llorenç.

Fotografies / Ivan Torres