FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

L’Ultra Valls d’Àneu aplega més de 500 participants entre les diferents activitats organitzades | FEEC

Notícies - 21/07/2014

L’Ultra Valls d’Àneu aplega més de 500 participants entre les diferents activitats organitzades

Curses per Muntanya

Esterri d’Àneu ha acollit dintre de la programació de l’Ultra Valls d’Àneu (UTVA) la cursa de resistència inclosa dins del calendari de competicions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

La cinquena edició de la cursa de resistència organitzada per l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu el passat cap de setmana ha tingut tres guanyadors: Tito Parra, Salva Calvo i Àlex Colomina, que han fet el recorregut pràcticament junts i que han passat per meta com un equip al cap de 15 hores i 10 minuts. Jaume Folguera (15 hores i 39 minuts) i Jordi Casadellà (16 hores i 11 minuts) han estat 4t i 5è.

En dones, la vencedora ha estat Lola Brusau, que amb un temps de 20 hores i 49 minuts ha deixat una diferència de més d’una hora amb la segona classificada. En categoria femenina, on només tres dones han pres la sortida i dues han passat per meta, el segon lloc se l’ha adjudicat la txeca Ana Strakova.

Activitats esportives per arribar a tots els públics

L’Ultra Valls d’Àneu es disputa acompanyada d’una ambiciosa oferta esportiva que inclou, a més de la cursa de resistència: una cursa d’ultraresistència, una marxa popular i una caminada de tres quilòmetres. Entre les quatre activitats esportives, s’hi van aplegar més de mig miler de participants disposats a recòrrer les muntanyes i les valls de la zona.

Dels 57 corredors que han sortit, 34 han pogut acabar la prova. A la vegada, la Cursa de Resistència de les Valls d’Àneu (CRVA) ha rebut 145 participants, amb victòria de Jordi Marco, i Marta Riba i Montse Bacardit, que també han arribat juntes a meta.

La propera cita del calendari serà el 31 d’agost, amb la Borges Blanques – Montblanc, de 51,5 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu, organitzada pel Centre Excursionista Borges Garrigues.

Fotografies: Josep Maria Montaner – NacióMuntanya