FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 03/07/2019

L’Ultra Trail Valls d’Aneu suspèn la cursa de 93 quilòmetres

Pallars Sobirà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Amb un comunicat oficial l’organització de l’Ultra Trail Valls d’Aneu ha fet oficial la suspensió de la cursa més llarga de la prova. El recorregut de 93Km que era puntuable per la copa d’ultres de la FEEC no es disputarà i des de l’organització deixen oberta la possibilitat a aquells corredors que ja estaven inscrits a participar en alguna de les altres dues disciplines.

Des del Comité de Curses de la FEEC s’ha decidit reaccionar a aquesta decisió i passar a fer puntuable la cursa de la trailVA de 48km que substituirà a la de llarga distància i farà que la marató sigui la segona prova del calendari d’ultres.

Amb aquesta decisió el calendari manté les tres curses programades després de la disputa de la Trencacims el passat mes d’abrils i la Trepitja Garrotxa que tancarà la competició el 26 d’octubre.

La cursa més curta de l’Ultra Traill Valls d’Aneu, l’skyrace de 26 Km es manté com a prova del calendari de la Copa Catalana de Curses per muntanya.

Des de l’organització de l’Espot Esquí Club han lamentat el fet d’haver de suspendre una de les curses però han assegurat que amb el nombre d’inscrits actuals no es podien assumir l’organització d’aquesta prova.

COMUNICAT ULTRA TRAIL VALLS D’ANEU 
L’organització d’una cursa de muntanya de llarga distància com l’Ultra Trail Valls d’Àneu, representa un repte per a qualsevol organització. Un repte personal, moltes hores de dedicació totalment voluntària de la junta directiva durant l’any i de tota una vall durant els dies de la cursa. Un repte de seguretat, la nostra cursa, tot i seguir camins marcats i reconeguts, es realitza per un entorn molt verge, abrupte i inaccessible amb tota la complicació que això comporta. Un repte econòmic, l’inaccessibilitat a gran part de la cursa ens obliga a fer la contractació d’helicòpter per aproximar els avituallaments allí on els necessita el corredor (la meitat dels avituallaments), tenir-lo disponible també per actuacions d’emergència en cursa. Un repte tècnic i organitzatiu, disposar del marcatge (diurn i nocturn), dels avituallaments, dels voluntaris, dels membres de seguretat i d’altres moltes coses, en el
nostre territori tampoc és un fet menor.
Aquests reptes no ens han fet cap any por i hem organitzat la cursa en moltes edicions, millorant any rere any com ens ho heu demostrat els corredors amb les vostres valoracions i d’altres curses que han aplicat molts dels nostres sistemes d’organització.
Però lamentablement, hi ha un repte, que malgrat el suport dels ens locals, ens ha superat. És el repte econòmic, la nostra organització arrossega un deute de les darreres edicions, que estem fent front a nivell personal, el baix número d’inscrits fa que la cursa sigui totalment insostenible i aquest any estem molt per sota del punt d’equilibri, fet que ens ha empenyut a prendre aquesta dura decisió, ens veiem obligats a cancel·lar la cursa, només en la
modalitat ultra.
A partir del 3 de juliol farem la comunicació oficial a les xarxes, però hem cregut totalment necessari adreçar-nos primer a vosaltres de manera personal, per explicar-vos els motius i oferir-vos diferentes opcions:

OPCIÓ A: Retorn dels diners.
OPCIÓ B: Inscripció en la modalitat que ens digueu de les que mantenim i abonament de la part proporcional de la inscripció.
Qualsevol de les dos opcions son vàlides i ens ho heu de comunicar per correu electronic, responen aquest mateix, on també ens heu d’apuntar un número de compte per fer-vos la devolució.
Esperem que sigueu molts els que escolliu l’opció B, i així poder-vos explicar en persona la decisió, però el més important, que pugueu gaudir del nostre territori corrent per les muntanyes.