FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/06/2016

L’Ultra Trail Valls d’Àneu, segona prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Valls d’Àneu (UTVA), organitzada per l’Espot Esquí Club, celebra la tercera edició, a l’entorn de les Valls d’Àneu, els dies 2 i 3 de juliol. Aquesta és la segona prova puntuable per la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i també forma part del circuit Alpinultras. Més de 200 corredors prendran la sortida des d’Esterri d’Àneu, el dissabte 2, a les 5 hores del matí.

La cursa, coneguda popularment com “la indòmita”, presenta un recorregut de 92 quilòmetres i 7.344 metres de desnivell positiu, i només és apta per a corredors acostumats a terrenys d’alta muntanya. Crestes, tarteres, grans blocs de granit, i fins i tot algun tram en neu, predominen durant tot el traçat de la UTVA, alpinrunning en estat pur.

No faltaran a la cita la guanyadora de l’edició 2015, Nerea Martínez; Sara Codina (CE Sant Vinceç de Castellet),  tercera classificada el 2015 i vigent campiona de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència; Jaume Folguera (CE Torrellenc), segon el 2015; o autèntics especialistes en curses alpines com Casey Morgan, Ion Azpiroz, Àlex Izquierdo o Sebas Sánchez.

La Cursa de Resistència Valls d’Àneu, germana petita de la UTVA

Els participants de la Cursa de Resistència Valls d’Àneu (CRVA) sortiran una hora més tard, a les 6 h del matí. Aquesta és una de les proves més consolidades del calendari en la seva modalitat i arriba a les setena edició amb 240 corredors inscrits.

La CRVA, amb 46 quilòmetres i 2.940 metres de desnivell positiu, forma part de la 3a Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC. El planter de corredors aspirants a la victòria és ampli i difícil de preveure. Caldrà seguir d’a prop a Kilian Garcia (CE Alliberadrenalina), Imanol Aleson, Teresa Nimes o Carme Tort (CCE Avinyó), entre d’altres.

Fotografia / UTVA

[table id=195 /]