FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/07/2017

L’Ultra Trail Valls d’Àneu aplega als millors corredors d’ultraresistència

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Valls d’Àneu (UTVA), organitzada per l’Espot Esquí Club, celebra la quarta edició, a l’entorn de les Valls d’Àneu, els dies 28 i 29 de juliol. Aquesta és la segona prova puntuable per la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i també forma part del circuit Alpinultras. Més de 150 corredors prendran la sortida des d’Esterri d’Àneu, entre la matinada del divendres al dissabte quan el rellotge marqui la mitjanit.

La UTVA es coneix popularment com “la indòmita”. Un recorregut farcit de crestes, tarteres i grans blocs de granit durant 96 quilòmetres i 7.300 metres de desnivell positiu. Alpinrunning en estat pur.

La nòmina de participants d’enguany aplega a un bon nombre d’aspirants a la victòria final. En categoria masculina destaquen noms com els de Jaume Folguera, segon l’any passat; Tito Parra; Isaac Riera, guanyador de la primera prova de la copa catalana aquesta temporada; Jordi Bes; o Carlos Bartrina.

En dones, Hillary Allen serà una de les rivals a batre. La nord-americana compta entre el seu palmarès amb podis a l’Ultra Pirineu o The Rut, i altres bons resultats a ultres com Transvulcania. Nerea Martínez buscarà una nova victòria a l’UTVA, una cursa on se sent com a casa i on ha dominat els dos darrers anys. També caldrà seguir d’a prop a les catalanes Marta Batalla, Gemma Avellí i Sara Codina.

Les inscripcions per la UTVA estan obertes fins el dijous 27 i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

La Cursa de Resistència Valls d’Àneu, puntuable per la Copa Catalana de Curses de Resistència

La Cursa de Resistència Valls d’Àneu (CRVA), germana petita de la UTVA, forma un any més part de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC. Amb 45 quilòmetres i 3.300 metres de desnivell positiu, és la cursa més alpina de tota la copa i exigeix el millor de tots els participants.

Les inscripcions per la CRVA estan obertes fins el dijous 27 i es poden formalitzar a través del web de la FEEC. Pels que desitgin participar en una distància més curta, poden fer-ho a la Marxa Popular Valls d’Àneu, de 20 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu.

Foto / Oriol Riart