FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/04/2017

Isaac Riera i Marta Batalla, guanyadors de l’Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada (UTMCD), organitzada per l’Agrupació Cultural Vila-Seca, ha donat el tret de sortida de la 6a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els dies 29 i 30 d’abril. La cursa, amb 90 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell positiu, ha recorregut alguns dels indrets més emblemàtics de les Muntanyes de Prades com Siurana, Gallicant, La Mussara o la Foradada, a Mont-Ral.

Un total de 71 corredors han pres la sortida des de la plaça de la vil·la de Prades. La meteorologia s’ha mostrat canviant durant tot el recorregut, amb domini de temperatures baixes i vent, i els participants han hagut de recórrer a la majoria del material obligatori que portaven a les seves motxilles.

Isaac Riera i Marta Batalla guanyen la primera prova de la copa catalana

L’UTMCD és una ultra ràpida, molt corredora, i aquesta edició no ha estat una excepció. Des dels primers compassos s’ha format un grup capdavanter que ha estirat molt la cursa, amb un clar lideratge per part d’Isaac Riera (AE Diedre) i Miguel Ángel González (CE Aurun Store). El corredor de l’AE Diedre ha anat distanciant-se de la resta del grup conforme passaven els quilòmetres i al seu pas per La Mussara, al quilòmetre 47,5 de cursa, ja portava més de 10 minuts sobre el seu perseguidor principal, Miguel Ángel González. Riera no ha perdonat i s’ha proclamat guanyador de la UTMCD parant el cronòmetre a Prades en un temps de 9 hores 49 minuts.

Miguel Ángel González ha creuat la meta a Prades quasi una hora després, amb un temps de 10 hores 39 minuts. Poc després ha entrat el tercer classificat, David Arredondo (CE La Xiruca Foradada), amb 10 hores 42 minuts.


Marta Batalla uns quilòmetres abans d’encarar la baixada cap a Vilaplana

En categoria femenina, Marta Batalla (AAEET) també ha liderat la cursa des dels primers quilòmetres. “He fet una cursa molt ràpida fins a Vilaplana. A partir d’allà he baixat el ritme. En l’últim tram del recorregut he agafat pluja i boira, i ha disminuint la visibilitat” ha comentat Batalla. L’actual campiona de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC ha corregut bona part de l’ultra en solitari, fet que suposa un afegit de dificultat: “Malgrat córrer sola gran part de la cursa en algun tram he anat amb algun corredor de la Long Trail. Estic contenta amb el resultat, encara que m’hauria agradat fer 15 minuts menys”. Marta Batalla s’ha proclamat guanyadora de la UTMCD marcant un excel·lent temps de 13 hores 21 minuts. La corredora de Valls ha confirmat que aquesta temporada disputarà la copa catalana d’ultraresistència: “Amb la UTMCD volia provar com estava i m’he sentit molt bé” ha explicat.

La segona classificada ha estat Àngels Centelles (AAEET), companya d’equip de la Marta Batalla, que ha acabat la cursa amb un temps de 13 hores 31 minuts. La de La Sènia ha realitzat una cursa molt sòlida i en els últims quilòmetres ha esgarrapat uns quants minuts a Batalla. La tercera plaça del podi ha estat per Tanja Bastamow, amb un temps de 15 hores 38 minuts. Bastamow ha posat la nota internacional al podi femení, ja que ha viatjat des de Helsinki per disputar la UTMCD.

Fotos / Ivan Torres