FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/10/2015

L’Ultra Trail Trepitja Garrotxa tanca la Copa Catalana d’Ultraresistència

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Trepitja Garrotxa, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot, tancarà aquest cap de setmana el calendari de la 4a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, patrocinat per Asus i Tuga Active Wear. Les inscripcions estan tancades, i entre les tres curses que s’organitzen participaran un total de 300 corredors. El recorregut més curt consta de 25 quilòmetres i 1.100 de desnivell positiu. La Trail coincideix amb la meitat de l’itinerari total de la Trepitja Garrotxa. Té 63 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell positiu. La prova reina, l’Ultra trail, té un recorregut de 112 quilòmetres amb 5.400 metres de desnivell positiu.

L’ultra té sortida i arribada a la població d’Oix, a l’Alta Garrotxa. Els corredors tindran un temps límit de 28 hores per completar el recorregut. En el moment de tancar les inscripcions el llistat sumava 80 participants. En categoria masculina Jordi Pàmies, de l’AE Diedre, parteix com a principal favorit a priori, i també té opcions d’aconseguir el títol de guanyador de la copa catalana. En categoria femenina les opcions a la victòria estan molt obertes i set corredores es disputaran les places del podi.

El recorregut de l’ultra permet conèixer la subcomarca de l’Alta Garrotxa en tots els seus límits. Des de Sadernes, Sales de Llierca i Beuda al sud; per l’est les Garrotxes d’Empordà; la ratlla de França pel nord; i per l’oest, una petita part de la Vall de Camprodon. Gràcies al patrocini d’una marca alimentària la Trepitja Garrotxa serà aquest any una cursa solidària. El CE d’Olot destinarà tots els beneficis a la Fundació Albert Bosch, que treballa per a la investigació del càncer infantil a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Fotografia / Lluís López