FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/04/2016

L’Ultra Trail Estels del Sud, primera prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail Estels del Sud, organitzada per Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural i Kebo Events, obre la 5a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el dia 30 d’abril. La prova també compta amb una Mitja Marató i Half Trail. Aquesta última distància també forma part de la 3a Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC.

La segona edició de l’Estels del Sud presenta un recorregut circular de 105 quilòmetres i 5.145 metres de desnivell positiu. La cursa segueix la totalitat de la Ruta Estels del Sud, a excepció del tram del Parrissal del Beseit. L’organització ha anunciat dues novetats per aquesta edició: la sortida i arribada de la cursa estaran situades a la població d’Arnes (Terra Alta), i es coronarà el cim més alt del Massís dels Ports, el Mont Caro (1.441 metres).

El tret de sortida de la cursa d’ultraresistència es donarà a les 7h del matí del dissabte 30 i el tancament del control de meta el diumenge 1 serà a les 12h del migdia. Un total de vint-i-nou hores per completar un circuit que passa per algun dels llocs més representatius dels Ports: el Toll de Vidre, Font Ferrera, Caro o les Roques de Benet.

Més de 400 corredors ja s’han inscrit a alguna de les tres distàncies. Al voltant d’uns 170 correran l’ultra. Entre els favorits per guanyar la prova estan Alex Izquierdo (CE L’Espardenya Vilallonga del Camp), subcampió al 2015, Ivan Tiscar (CE Refalgarí), quart classificat al 2015, o Albert Giné Cid (Trail Roquetes).

Les inscripcions per la cursa estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Fotografia / Joel Grau

[table id=195 /]