FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

L’Ultra Trail Estels del Sud, 107 quilòmetres per cinc municipis al Massís dels Ports | FEEC

Notícies - 10/03/2015

L’Ultra Trail Estels del Sud, 107 quilòmetres per cinc municipis al Massís dels Ports

Curses per Muntanya

Els dies 2 i 3 de maig es disputa la segona prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya del calendari de competicions de la FEEC patrocinat per Asus i Tuga Wear: la primera edició de l’Ultra Trail Estels del Sud, organitzada pel Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural.

L’Ultra Trail Estels del Sud és una ruta consolidada que ofereix la possibilitat de fer travessa per etapes pel Massís dels Ports i, a més, dóna nom a la marca creada pels cinc refugis existents i que són punts de referència de la ruta: Caro – Nou Refugi Caro; Paüls – Ca les Barberes; Arnes – lo Corral d’Arnes; Beseit – la Fàbrica de Solfa i Font Ferrera – Refugi de Font Ferrera. La competició consta d’una prova reina de 107 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 4.636 metres. La sortida i arribada se situa al Mont Caro, a Tortosa, i passa pels municipis de Paüls, Arnes, Beseit i fins al refugi de Font Ferrera a la Sénia.

Activitats per a tots els públics

Al mateix temps, se celebra una prova mitjana de 67 quilòmetres entre Mont Caro i Beseit, amb un desnivell positiu de 2.706 metres. I, també per al dissabte 2 de maig, s’ha programat una marxa solidària de 7,5 quilòmetres amb un desnivell de 430 metres positius fins al cim del Mont Caro. A més, l’organització ha volgut complementar aquesta competició amb tot un seguit d’activitats a la plaça de l’Esquirol de Caro per animar els participats i acompanyants.

El dilluns 2 de març es va fer la presentació amb el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, acompanyat del vicepresident de la Diputació, Pere Panisell, i el president del Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural, Albert Segura.

[table id=195 /]