FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 05/05/2022

L’últim Dhaulagiri de Sergi Mingote s’estrena aquest 20 de maig

Vallès Oriental Alpinisme Alpinisme

L’últim vuitmil de Sergi Mingote arriba a la pantalla gran aquest divendres 20 de maig.

El Teatre Can Rajoler de Parets del Vallès (20h) es farà la presentació del documental “DHAULAGIRI”, el darrer documental del Sergi Mingote, que va perdre la vida el gener de 2021 al K2.

Ara, des de la fundació Onat Foundation la qual va presidir Mingote, es vol recuperar aquell darrer ascens de Sergi Mingote en un nou homenatge a la figura de l’alpinista vallesà.

L’últim vuitmil

El 3 d’octubre de 2019 l’alpinista català, Sergi Mingote feia el cim del Dhaulagiri (8.167m) després d’un ascens llarg de 13 hores des del C4, instal·lat a 7.254m.

Aquesta era la primera muntanya del projecte 14×1000 Catalonia Projecte, amb el que Sergi Mingote voli aconseguir fer els catorze cims mes alts del planeta en mil dies. Aquesta meta arribava després de completar sis vuit mils en un any, fet que situava el Dhaulagiri en el seu setè vuit mil sense ajuda d’oxigen artificial.

Mingote va arribar al cim acompanyat d’un grup d’alpinistes internacionals, entre els que hi ha el xilè Juan Pablo Mohr, el brasiler Moeses Fiamoncini, el búlgar Atanas Skatov i l’húngar Csaba Varga.

Els alpinistes es trobaven al Camp Base des de feia més d’una setmana, però les condicions meteorològiques no havien permès l’atac al cim abans. El dissabte 27, l’expedició va decidir que si volien ascendir al setè cim més alt del món calia fer-ho abans del 3 d’octubre, ja que es preveia l’entrada de forts vents a partir d’aquest dia. La gran quantitat de neu acumulada va fer que l’expedició hagués de relentir la seva pujada i que alguns membres, entre ells el català Lluís Cortadellas, decidissin descendir fins al Camp Base.

El destí va voler que aquell fatídic gener de 2021, tres dels alpinistes que van fer el cim d’aquell “Dhaula” , Juan Pablo Mor, Atanas Skatov i Sergi Mingote, van perdre la vida en diferents accidents al K2, quan buscaven aconseguir fer aquesta muntanya hivernal.