FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Luis Alberto Hernando i Núria Picas guanyen l’Ultra Pirineu i s’adjudiquen les Skyrunner National Series | FEEC

Notícies - 22/09/2014

Luis Alberto Hernando i Núria Picas guanyen l’Ultra Pirineu i s’adjudiquen les Skyrunner National Series

Curses per Muntanya

La corredora manresana Núria Picas marca la diferència un cop més i es situa quarta a la classificació general, rascant el podi absolut amb un temps de 12 hores i 39 minuts. Luis Alberto Hernando creua la meta de l’Ultra Pirineu després d’11 hores i 14 minuts de cursa. La prova, que ha començat a les 7 hores d’aquest dissabte 20 de setembre a la plaça de la Porxada de Bagà (el Berguedà) ha reunit a 1.000 atletes.

El podi masculí de la prova, organitzada per Salomon Nature Trails que fins enguany es coneixia amb el nom d’Ultra Cavalls del Vent, l’han completat Francesc Solé (Associació Esportiva Matxacuca) amb 12 hores i 18 minuts, i Jessed Hernàndez (Centre Excursionista Pontsicà) amb 12 hores i 33 minuts. En noies el podi l’han tancat Raquel Rivero amb 15 hores i 36 minuts i Àngels Llobera amb 16 hores i 9 minuts.

Hernando i Picas, campions de les Skyrunner National Series

Després dels 103 quilòmetres de l’Ultra Pirineu, els dos grans favorits Luis Alberto Hernando i Núria Picas (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) s’han proclamat també guanyadors de les Skyrunner National Series que va començar amb la Transvulcània Isla de la Palma i va continuar amb la Ultra Mític d’Andorra i l’Epic Trail Aigüestortes, on els dos corredors han sumat dues victòries cadascun. Hernando va guanyar a Transvulcània i Picas l’Epic Trail d’Aigüestortes, sumant juntament amb la Ultra Pirineu 220 punts.

Primera edició de la Marató Pirineu i la Nit Pirineu

Dins el marc de l’Ultra Pirineu també s’han organitzat dues curses més: la Marató Pirineu i la Nit Pirineu. La marató l’han guanyada Dani Tristany (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Jokin Lizeaga i Diego Arroyo (Associació Esportiva Matxacuca) en homes, i Rosa Valls (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Tina Bes (Club d’Esquí de Girona SE) i Laia Ratera en dones.

La Nit Pirineu, celebrada divendres i que constava de cinc quilòmetres amb 850 metres de desnivell l’han guanyada Xavier Teixidó, Jan Margarit (Unió Excursionista de Matadepera) i Jaume Cornellà (Centre Excursionista de Celrà) en homes, i Alba Xandri (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Àngela Castelló (Associació Esportiva Ekke Lleida) i Carola Vila (Unió Excursionista Urgellenca) en dones.