Feec Notícies -

Notícies - 12/05/2014

Luis Alberto Hernando i Anna Frost guanyen la Transvulcania a la Isla de la Palma

Curses per Muntanya

Luis Alberto Hernando va travessar dissabte la meta de la Plátano de Canarias Transvulcania Salomon NatureTrails 2014 després de 6 hores, 55 minuts i 41 segons. Kilian Jornet va arribar en segona posició amb un temps de 7 hores, 1 minut i 34 segons de cursa. En tercer lloc va arribar Sage Canaday, 10 minuts per sota de Jornet, i en quarta posició va arribar el mallorquí Tòfol Castanyer, amb 7 hores, 23 minuts i 56 segons. Amb dones, l’australiana Anna Frost, que no competia des del 2013 per culpa d’una lesió, va guanyar clarament la prova, amb 8 hores, 10 minuts i 41 segons. En segona posició va arribar Maite Mayora (8 hores, 20 minuts i 29 segons) i Uxue Fraile (8 hores, 48 minuts i 1 segon) en tercera. Per la seva banda, la catalana Emma Roca va aconseguir una quarta posició completant la cursa amb 8 hores, 58 minuts i 45 segons.

Jordi Bes Ginesta va completar l’ultramarató de la Transvulcania en 17a posició (amb 8 hores, 2 minuts i 43 segons) i Roberto Sancho va aconseguir una 75a posició (9 hores, 24 minuts i 58 segons), ambdós corredors de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya. Els catalans ja havien fet un molt bon paper a la prova del Quilòmetre Vertical de dijous passat, amb una segona posició en categoria femenina per Laura Orgué, un tercer lloc al podi per Kilian Jornet i un quart lloc per Agustí Roc, de la Selecció Catalana.

La gran favorita, Emelie Forsberg, va haver de retirar-se de la prova per una caiguda just al principi de la cursa, fet que va permetre que Anna Frost liderés la Transvulcania de principi a final. Per altra banda, el duel entre Jornet i Hernando va ser molt intens des del principi, però van acabar intercanviant-se les posicions aconseguides l’any passat, i enguany l’atleta català va veure’s superat pel corredor de Burgos.

Fotografies: Jordi Saragossa i Saul Santos