FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Toni Anguera
Foto: Toni Anguera

Notícies - 06/06/2019

L’Olla Vertical, de Núria al Puigmal

Gironès Ripollès Curses per Muntanya

Sortir des del Santuari de Núria (1.960 m) i fer cim al punt més alt de la vall, el Puigmal (2.909 m). Una exigent pujada que farà que els corredors hagin de superar gairebé 1.000 metres de desnivell positiu en només 3,78 quilòmetres.

Aquesta és l’Olla Vertical, que amb només quatre edicions ja s’està consolidant dins del calendari de curses verticals. La prova, inclosa en la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC es disputarà el dissabte 8 de juny, organitzada per la Unió Excursionista de Vic.

Agustí Roc (AE Matxacuca), campió de la tercera edició, hi serà present per intentar revalidar el títol. Tot i així, no ho tindrà fàcil, ja que també hi seran presents corredors que, tot i que hi participen a través de la seva entitat, formen part de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya. Aquests són Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Josep Morales (AE Matxacuca), Eduard Baquer (AE Matxacuca), Roger Martínez (AE Intempèrie), Marc Traserra (CE Voltreganès), Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà), Marta Llagostera (4000 Peus AE Collbató), David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà), Gerard Cabestany (CE de la Segarra).

L’Olla Vertical és la prova germana de la clàssica Olla de Núria. Aquesta, que enguany arriba a la 13a edició, es disputarà l’endemà per la Vall de Núria i Ribes. Per primer cop la retransmissió d’una cursa de muntanya, en directe, per TV3.