FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 12/06/2022

L’Olla escalfa la copa de verticals

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

L‘Olla de Núria s’ha convertit en els darrers anys i per mèrits propis en una de les curses per muntanya referents del panorama català i gairebé mundial. Des de l’organització de la UE Vic s’ha aconseguit una cursa amb cartell i amb ressò mundial on els millors especialistes es troben pràcticament cada any per seguir superant registres. Aquesta temporada no ha estat una excepció i la seva cursa vertical ha aconseguit aplegar, un cop més, a autèntics primeres línies de la modalitat.

La prova proposava la tradicional pujada al cim del Puigmal (2.913m) sortint des del mateix santuari de Núria a 1.972m. L’Olla Vertical ha estat la tercera aturada de la 12a Copa Catalana de Curses Verticals i ha servit per a posar més apretada una ajustada classificació general. La líder, Georgina Gabarró (GE Oliana) no ha tornat a fallar i ha aconseguit tornar a pujar al pòdium. Si al Sobrepuny va ser Clàudia Sabata (CE Berguedà), a la Cara Amon Gisela Carrion, ara a Núria ha estat la basca Sara Alonso la que ha privat de la victòria a Gabarró que ha acumulat tres segones posicions a les tres proves disputades que la deixen líder de la general.

Les perseguidores de la d’Ódena tampoc van fallar i la seva companya de club, Marta Llagostera (GE Oliana) va ser quarta i es posa segona a la general i Carolina Rius (CE Madteam) va ser cinquena i es manté lluitant pels tres llocs de privilegi a la classificació de la copa amb la bagenca Núria Tarragó (FAES) que va ser sisena i que mantindrà el duel fins a l’última cursa per a millorar resultats. La madrilenya Fátima de Diego va acompanyar a Sara Alonso i Georgina Gabarró al pòdium.

En categoria masculina victòria pel de la Conca, Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) que va superar al francès Huige Titouan i al català Marcel Romaní (UEC Gràcia) que amb aquesta tercera posició es posa líder de la Copa a l’espera de l’última cursa i dels punts que tregui Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus). Marc Ollé (GE Oliana) setè, també suma punts i es posa en disposició dels llocs de privilegi de la Copa.

Marc Ollé i Georgina Gabarró es van emportar la victòria final a la ReOlla sumant els resultats aconseguits a la prova vertical i a la cursa en linia que s’ha disputat diumenge. Una cursa en línia on Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha aconseguit la victòria recuperant el tro en categoria masculina i on la basca Oihana Kortazar s’ha emportat la victòria femenina per davant de la jove també basca Malen Osa Ansa i la reusenca, actual subcampiona estatal, Núria Gil (CE l’Areny). Anna Comet (UE Vic) i Georgina Gabarró (GE Oliana) han tancat el top 5.

En categoria masculina a Oriol Cardona l’han acompanyat al pòdium els valencians Antonio Martínez i Ricardo Cherta. Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) i Albert Ballús (GE Manlleu) han tancat el top 5. La cursa en línia es va poder tornar a veure en directe per Televisió de Catalunya.

L’última cursa de la Copa de Curses Verticals es disputarà el pròxim 16 d’octubre al Puigsacalm amb la disputa de la Vertikalm que serà també el campionat de Catalunya de l’especialitat.

Resultats Vertical