FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec - FEDME. Escaladora: Aida Torres
Foto: Javi Pec - FEDME. Escaladora: Aida Torres

Notícies - 03/11/2023

Lluc Macià i Rut Monsech, el bronze dels estatals

Escalada esportiva Escalada

La Selecció Catalana d’Escalada, encapçalada pel seleccionador Ivan Terricabres, torna de Madrid amb bons resultats del Campionat Estatal d’Escalada i Paraescalada.

Un Campionat que s’ha celebrat del 3 al 5 de novembre a Indoorwall Getafe i que ha comptat amb la participació de fins a set esportistes seleccionats en la categoria absoluta i set membres més del CTEEC (Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya).

Els escaladors absoluts convocats per Terricabres han estat Lau Macià Llobet (Club Excursionista Esparreguera) i Lluc Macià Llobet (Club Excursionista Esparreguera), Lucia Miranda Cid (Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà de Llobregat), Rut Monsech Gasca (Club Excursionista Alpicat), Joel Codina Pineda (Club Esp. Climbing Team Segle XXI), Aida Torres Ilamola (Club Exta. Torelló) i Dídac Zamora Saldaña (Club Excta. Teià).

Durant la jornada de divendres, es van dur a terme les classificatòries tant de l’ absoluta com de les categories de promoció, en la qual fins a cinc dels escaladors absoluts convocats van passar a la ronda final.

Lluc Macià i Rut Monsech van penjar-se la medalla de bronze.

El millor resultat el va obtenir Lluc Macià, qui va destacar en la competició amb una tercera posició a la general. El seu germà, Lau Macià, va estar a només un moviment de tancar el TOP 5 a les finals.

En la categoria femenina, Rut Monsech va penjar-se la medalla de bronze, mentre que Aida Torres va acabar en el quart lloc, empatant amb la seva companya de selecció. A més a més, Lluc Macià i Lucia Miranda van penjar-se la medalla de plata i de bronze respectivament a la classificatòria sub20.

L’equip català integrat pels membres de la selecció i els joves del CTEEC torna de Getafe amb un total de 7 medalles i dos quarts llocs.

D’altra banda, els joves talents del CTEEC convocats en les categories juvenil han estat Júlia Benach Zubero (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), Abril Farrus Soriano (Centre Excta. de Lleida), Geila Macià Martin (Club Muntanyenc Sant Cugat), Bernat Munné Guitart (Club Esp. Climbing Team Segle XXI), Manel Navarro Lanau (Unió Excta. de Catalunya Tortosa), Emily Charlotte Pescetto (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) i Aina Vila Cantero (Club Esp. Climbing Team Segle XXI).

Geila Macià, Júlia Benach, Emily Pescetto i Aina Vila. Les quatre millors escaladores a la sub 16.

A la sub 16, Bernat Munné va obtenir el cinquè lloc amb un 15+ en empat amb el quart classificat.

En la categoria femenina, les escaladores catalanes van dominar la classificatòria, copant els quatre primers llocs. Geila Macià es va imposar com a campiona, seguida per Júlia Benach en segon lloc, Emily Charlott Pescetto en tercer lloc i Aina Vila en quart lloc.

En la categoria sub 14, Biel Serra, qui va ser convocat amb la selecció juvenil a la Copa Estatal a A Corunya, va obtenir el tercer lloc en el podi. També en la mateixa categoria, l’escaladora catalana Maia Martínez es va penjar la medalla de plata.

Els esportistes catalans continuen sumant medalles i bons resultats, tant a nivell nacional com en els campionats estatals, amb escaladors absoluts presents en els podis i un planter que puja amb molta força.

Els paraescaladors fan un ple amb set medalles 

 

Durant la jornada de diumenge, es va disputar la competició de paraescalada, en la qual també van participar set catalans, incloent-hi Albert Guàrdia Ferrer i Júlia Castelló Farré (Club Esp. Climbing Team Segle XXI), Anther Frigola Gómez i Miguel Matutano Morilla (Club Excta. Madteam), Sheila Racaj Ferron i Marc Puig Muñoz (Club Esp. Climbing Team Segle XXI) i Eloi Vila Cullerés (Club Esp. 2 X 2 Santpedor).

Albert Guardia, vigent campió de catalunya s’ha imposat a la AL2 una de les categories més competitives, per davant del veterà Urko Carmona. Roger Bergada s’ha estrenat al estatal amb una medalla de bronce. Julia Castelló de al AL1 també es fa amb la victoria en una categoria en la que no hi ha més competidores.

Eloi Vila qui va tenir la oportinitat de preparar l’estatal al Campionat de Catalunya disputat tant sols fa unes setmanes a la Sala Golem de Blanes, ha estat la plata a la categoria AU1.

Anther Frigola s’ha penjat també la medalla de plata a la RP2. En la que s’ha imposat el madrileny Iván Muñoz, uns dels pocs TOPS de la tarda de finals de paraescalada.

A la RP3, Sheila Racaj, també es penja la medalla d’or, per desgracia més participants a la seva categoria.  Miguel Matutano també ha estat un dels noms propis de les finals de paraescalada aconseguint encadenar la via a la categoria RP3 i penjant-se la medalla d’or. Marc Puig ha estat el bronce.

 

Tots els resultats