FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/04/2014

Llanos de l’Hospital acull la Copa Petits Pirineus d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya

L’Estació d’Esquí Nòrdic i de Muntanya Llanos de l’Hospital, situada al Parc Natural Posets-Maladeta, acull la Copa Petits Pirineus d’Esquí de Muntanya, el proper cap de setmana 26 i 27 d’abril. La trobada, que compta amb dues proves, la Trancs de les Maladetes i l’Sprint GP, tanca el Calendari de Curses Open de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La Trancs de les Maladetes, que es disputa el dissabte, és una cursa popular d’esquí de muntanya que recórre la Vall de Benasc i que ascendeix a la Reclusa (2.140 metres) i la Tuca de Paderna (2.621 metres). La cursa comença a les 7.30 hores del matí des de l’Hospital de Benasc i està encapçalada per guies de muntanya que van traçant el recorregut.  Pels “Minimes” (categoria francesa per denominar els participants de fins a 14 anys) s’habilita un recorregut més adient. Durant la prova també s’ha previst una cronoescalada per poder establir la classificació de sortida.

competicions_2014_cartell_esqui_webEl diumenge a les 10 hores del matí hi ha l’Sprint “GP Llanos de l’Hospital”, que es realitza en un temps estimat de 5 minuts, dins del qual els participants s’han de poder treure i posar les pells de foca i els esquís a la motxilla. Tot seguit hi ha un dinar popular i el repartiment de premis del cap de setmana.

Per a participar en ambdues competicions és necessari estar en possessió de la llicència federativa en vigor (modalitat D). La data límit per a la inscripció en línia és el dijous 24 d’abril. La recollida de dorsals serà el 25 d’abril de les 19 a les 20 hores a Llanos de l’Hospital o bé mitjà hora abans de la sortida de cada una de les proves.

La Copa Petits Pirineus

La Copa Petits Pirineus és un punt de trobada per a esquiadors d’entre 14 a 20 anys que cada any es celebra en un lloc diferent dels Pirineus. El campionat, destinat a tots aquells joves que formen part dels Centres de Tecnificació d’Esquí de Muntanya que treballen als Pirineus i per a tots aquells joves que practiquen l’esquí regularment, pretén apropar l’esquí de muntanya a la joventut.