FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

L’IES Pere Fontdevila de Gironella treballa els esports de muntanya amb el suport de la FEEC | FEEC

Notícies - 23/04/2015

L’IES Pere Fontdevila de Gironella treballa els esports de muntanya amb el suport de la FEEC

Societat

L’institut Pere Fontdevila de Gironella (al Berguedà) ha realitzat el seu Treball de Síntesi portant a terme diverses activitats relacionades amb els esports de muntanya, fil conductor del projecte. El treball “Excursionsime i descoberta” l’han fet els alumnes de 2n d’ESO entre el 23 i el 27 de març.

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha donat suport al Centre Alpí Gironella (CAG) que ha col·laborat amb l’IES. Fa vuit anys que la FEEC i el CAG treballen conjuntament amb els alumnes que van passant pel centre i des de llavors s’han pogut realitzar diverses activitats a Coll de Pal practicant l’escalada en roca, l’orientació i l’excursionisme pujant a la Tossa d’Alp.

Els últims cinc anys, que el Treball de Síntesi ha deixat de fer-se a final de curs per passar al març, la ubicació de les activitats ha variat. Enguany els nois i noies han fet una sortida a l’estació hivernal de Sant Joan de l’Erm per practicar esports com les raquetes de neu, l’esquí de fons o la orientació. Paralel·lament s’han fet tasques relacionades amb el currículum educatiu aprofitant l’entorn natural i social que proporcionen els diferents espais d’aquest territori.

La valoració conjunta realitzada després del Treball de Síntesi ha estat excel·lent i ha donat a conèixer alguns esports que la majoria de l’alumnat no practica habitualment o que no havia practicat mai. A més a més, el treball en equip ha permès millorar la cohesió del grup, que ha conviscut en un refugi de muntanya.