FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/11/2015

L’ICGC organitza una conferència sobre les allaus de neu a Tremp

Formació

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) organitza una conferència sobre les allaus dins d’un cicle que s’inicia a Tremp (el Pallars Jussà) el proper dimecres, 2 de desembre, a les 18 hores. L’objectiu principal d’aquest cicle és fer arribar el coneixement i les tasques que es realitzen periòdicament per professionals i, així, minimitzar el risc enfront aquest fenomen a les persones que circulen i habiten les zones de muntanya.

Les allaus de neu són un fenomen present al Pirineu de Catalunya; afecten, aproximadament, el 4% del territori (1.320 km2), el que correspon al 36% de l’àrea pirinenca. L’estudi i el coneixement d’aquests processos són essencials per a la presa de decisions en el desenvolupament d’activitats a les àrees de muntanya. L’ICGC, entre d’altres, va iniciar el projecte “Estudi del Risc d’Allaus al Pirineu de Catalunya” el 1986, amb l’objectiu de pal·liar la manca d’informació sobre el perill d’allaus a Catalunya que existia en aquell moment.

Aquesta primera sessió tindrà lloc al Centre de Suport Territorial Pirineus, al passeig de Pompeu Fabra, número 21, de Tremp. L’assistència a la jornada és gratuïta, però, donada les limitacdions d’aforament de la sala, és indispensable inscriure’s a través del formulari del web de l’ICGC el més aviat possible.

Programa de la sessió a Tremp

18-18.10 hores
Benvinguda al Centre de Suport Territorial Pirineus i presentació de la jornada a càrrec del responsable del centre, Gonçal Rivas.

18.10-18.40 hores
“Les allaus. Estudi i prevenció del risc”, a càrrec de la tècnica en riscos geològics i allaus del centre,
Olga Costa.

18.40-19 hores
“La presa de dades nivològiques per a l’elaboració del Butlletí de Perill d’Allaus”, a càrrec del responsable de NIVOMET, Joaquim Merlos.

19-19.20 hores
“Sistemes de desencadenament artificial d’allaus”, a càrrec del cap de Pistes de Tavascan, Dimitri López.

19.20-19.30 hores
Torn obert de paraules.

Foto: elblogdeljander.blogspot.com.es