FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/04/2014

L’històric Tren dels Llacs, que uneix Lleida amb la Pobla de Segur, inicia nova temporada

El Tren dels Llacs, que uneix Lleida amb la Pobla de Segur a través d’una línia d’FGC amb maquinària de més de 50 anys remolcada per locomotores dièsel, enceta la sisena temporada el 19 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa. El viatge en el tren històric inclou un pac de benvinguda amb productes de la terra i una degustació gastronòmica a la tornada a l’estació de Balaguer. A més, el servei compta amb la participació d’un grup d’animació.

El servei del Tren dels Llacs està orientat a un públic familiar i ofereix un recorregut amb un paisatge singular i diverses activitats lúdiques i gastronòmiques al llarg del recorregut per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. L’any passat el servei va registrar una ocupació mitjana dels trens del 98% i una xifra total de 5.069 passatgers.

Tren dels LlacsUn projecte transpirinenc

Inaugurada el 3 de febrer de 1924, amb el tram Lleida-Balaguer, la línia fèrria Lleida-La Pobla de Segur es remunta al projecte transpirinenc d’unir la ciutat de Lleida amb Saint Girons (França), a través del Port de Salau, en un traçat de 89,35 km.

El viatge històric de Lleida a la Pobla de Segur amb tren clàssic fa un recorregut nostàlgic que permet retrocedir en el temps. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ofereix una experiència inoblidable per les terres de Lleida fins als llacs del Prepirineu, amb sortida des del Segrià, travessant la Noguera i el Montsec, i arribada al cor del Pallars Jussà.