FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/10/2016

L’F-Rally es presenta a la Diputació de Lleida

Curses per Muntanya

El palau de la Diputació de Lleida ha estat el lloc triat per a presentar la segona edició de l’F-Rally que s’ha de disputar el cap de setmana del 15 i el 16 d’ocutubre a les Valls d’Àneu.

A la presentació hi han assistit diferents dels representats involucrats a la prova com el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramón Villuendas; i el president del Club Espot Esquí Valls d’Àneu, Ferran Lloret.

El Director de l’Àrea Tècnica de la FEEC, Marcial Aleman, ha destacat l’esforç que s’ha fet des de la Federació per a rescatar una prova com aquesta per tornar a les arrels de les proves d’orientació per muntanya. Alemán ha assegurat també que es vol seguir apostant per proves com aquesta per donar als federats l’esport que es necessita i “seguir amb el nostre esperit de muntanya”.

El coordinador de la prova, Nèstor Bohigas ha recordat que segurament “el boom de les curses per muntanya es va menjar els tradicionals ral·lis” i ha afirmat que la intenció des de l’organització de la prova es vol recuperar aquell esperit original i recuperar els valors del coneixament de la muntanya.

Que és l’F-RALLY?

La segona edició de l’F-Rally es disputarà a les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà) els dies 15 i 16 d’octubre. La competició d’alta muntanya, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu, comptarà amb la població d’Esterri d’Àneu com a camp base i es dividirà en dues jornades, cadascuna en una vall diferent.

L’F-Rally és una prova que es desenvolupa en terreny d’alta muntanya i en autosuficiència, i que conjuga disciplines com el trail running, l’escalada, l’orientació o l’alpinisme. L’organització facilita als equips un mapa amb els punts de pas puntuables i punt final de cada jornada. Cada equip decideix el recorregut a seguir. L’estratègia, orientació i tècnica són claus.

La prova no té un recorregut marcat i són els participants els que decideixen quina serà la ruta que farà per arribar fins a la meta segons les seves capacitats.  Hi haurà recorreguts adaptats per tothom i des de l’organització s’ha assegurat que seran aptes per tots els nivells.

IMG-20151011-WA0013-624x351

Com participar a l’F-RALLY

En aquesta edició l’F-Rally estarà obert a categories més enllà de l’elit, com les de Muntanya i Travessa, en les que no caldrà utilitzar cap tipus de material específic.

El circuit de la categoria Alpí comptarà amb un temps límit per completar-lo de vuit hores per jornada, i els de les categories MuntanyaTravessa serà de sis hores. Aquesta categoria igualment serà l’única on serà obligatori l’ús de corda. L’ús d’aquesta anirà marcat pel mateix equip. Cal recordar que a l’ FRally no hi ha tracks marcats, només punts de pas, és l’equip qui decideix què fa i per on passa en cada moment

A les altres dues categories (Muntanya i Travessa) la dificultat màxima que es trobaran els participants serà de 1 a 3, 1 a 2 categoria Travessa i 2 a 3 categoria Muntanya.

L’orientació serà un dels punts determinants en aquestes dues categories que comptaran amb moltes similituts i amb diferències importants com per exemple la separació dels punts de pas i de tall. La categoria Travessa és més assequible per els equips que la Muntanya que compte amb pics més importants i més punts de pas.

Inscripció categoria Alpí  

Inscripció categoria Muntanya

Inscripció categoria Travessa

Programa

Dissabte 15 d’octubre

  • De 8 a 9 hores: recollida de documentació i acreditacions al Pavelló Municipal d’Esterri d’Àneu.
  • A les 9 hores: Breafing.
  • A les 11 hores: sortida de la primera jornada.
  • A les 19 hores: tancament de l’arribada.
  • A les 20 hores: entrega de documentació de la segona jornada.

Diumenge 16 d’octubre

  • A les 5.30 hores: sortida de la segon jornada.
  • A les 13 hores: tancament de l’arribada.
  • A les 14 hores: entrega de premis i dinar popular.

L’F-Rally està dirigit per Néstor Bohigas. Compta amb el suport dels ajuntaments d’Esterri d’Àneu, Alt Aneu i la Guingueta d’Àneu, Generatitat de Catalunya Esportcat i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Col·laboració de la revista Trail i les entitats històriques del Ral·lis d’Alta Muntanya. Amb el patrocini d’Asus, Petzl, Ferrino, Editorial Alpina, Baqueira-Beret i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Podeu descobrir com es va desenvolupar l’edició pilot de l’F-Rally 2015 a la revista Vèrtex número 263

Consulta el reglament