FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/06/2015

L’expedició del CTAC al Kirguizistan arriba a Barcelona el dimecres 24 de juny

Alpinisme

Els esportistes del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que es trobaven d’expedició al Kirguizistan agafen l’avió de tornada a Catalunya aquesta nit des de Bixkek, capital de Kirguizistan. L’arribada dels alpinistes està prevista per demà dimecres 24 de juny a les 11.25 hores a l’Aeroport de Barcelona amb un vol procedent d’Istanbul.

La FEEC continua realitzant els tràmits per a la repatriació dels cossos dels tres alpinistes sorpresos per una allau mentre escalaven una paret de l’Ak-Too, al Parc Nacional d’Ala-Archa, al Kirguizistan. La tramitació s’està fent amb les autoritats del Kiguizistan, on hi ha el consolat espanyol, i del Kazakhstan, on hi ha l’ambaixada i el representant de la companyia asseguradora de l’expedició.

Els responsables de l’expedició van comunicar el fet tràgic i fortuït als familiars i la Federació el diumenge 21 de juny, a les 22.46 hores (18.46, hora catalana), tan bon punt van localitzar i rescatar els cossos. Els cossos van poder ser rescatats pels membres de l’expedició, acompanyats per quatre guies russos. En el rescat va intervenir un helicòpter que va traslladar els cosos i la resta de l’expedició a la capital del país, Bixkek.

Allau al Parc Nacional d’Ala-Archa

L’expedició del CTAC de la FEEC al Kirguizistan formada per 10 alpinistes, encapçalada pel director del CTAC, Toti Valés, i el tècnic Adrià Chueca, es trobava al Parc Nacional d’Ala-Archa, al Kirguizistan. L’expedició havia sortit el passat 16 de juny de Barcelona en direcció a la capital del Kirguizistan i tenia previst tornar el 15 de juliol a Catalunya. Dissabte passat, 20 de juny, els alpinistes es trobaven escalant diverses parets dividits en tres cordades. El grup sorprès per l’allau estava escalant una paret de l’Ak-Too, cim de 4.620 metres d’alçada.

L’allau va provocar la mort dels alpinistes Àlex V. C., de 24 anys, veí d’Ontinyent i membre de l’Associació Esportiva Pallars; Josep C. C., de 24 anys, veí de Ripoll i membre del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG); i Pol R. V., de 18 anys, veí de Tarragona i membre de l’Agrupació Catalana Colldejou de Promoció Excursionista.

El president de la FEEC, Jordi Merino, i el responsable tècnic del CTAC, Elies Coll, acompanyats dels membres del CTAC, Ricard Garcia, Eric Riba, Bru Bosom i Miquel Mas, van explicar, ahir dilluns 22 de juny davant dels mitjans de comunicació, les possibles causes de l’accident i el procediment posterior que s’havia seguit tant per rescatar els cossos, com per retornar els esportistes a Catalunya.