FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/11/2017

L’Estasen tanca portes fins al 5 de desembre

Refugis

 

Un dels refugis de muntanya més emblemàtics del país, el Lluís Estasen, estarà tancat fins al 5 de desembre a causa d’unes obres de millora.
El refugi canviarà la seva tradicional imatge interior amb la col·locació d’un terra de gres rústic que millorarà les condicions dins d’aquest.
Les obres de reforma han començat aquesta mateixa setmana i s’allargaran fins abans del pont de la puríssima.

La primera intervenció està pensada en millorar el propi terra de formigó i fer que aquest quedi anivellat en tots els punts de la planta baixa. Posteriorment es col·locarà el nou paviment de gres rústic.
Volem demanar disculpes pels inconvenients que això pugui causar en possibles sortides planificades.
El refugi Lluís Estasen segueix sent un dels refugis de muntanya amb més trànsit durant tot l’any, gràcies a la seva situació privilegiada al peu del Pedraforca.

Imatge de les obres que es fan a l’interior del refugi. Foto: Jordi Gallardo

Inaugurat el 26 de juny de 1949, dos anys després de de la mort de l’escalador Lluís Estasen, aquest equipament es construí a la Jaça dels Prats un esplèndid prat als peus de la desafiant paret rocallosa del Pedraforca, una de les muntanyes més emblemàtiques del país. Al 1977 s’hi va fer una important remodelació i ampliació. Actualment l’equipament té una capacitat de 81 places repartides en dues habitacions situades a la primera planta de l’edifici, un bucòlic xalet de muntanya de pedra. Punt de pas obligat si es vol pujar el Pedraforca o si es realitza la popular travessa Cavalls del Vent.

Imatge de la presentació del llibre ‘Catalunya; 20 refugis, 32 excursions’ al refugi Lluís Estasen