FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/01/2022

L’esprint mundial parla català

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Els esquiadors de muntanya catalans segueixen acumulant pòdiums a la Copa del Món en categoria esprint. Si el passat mes de desembre en l’estrena d’aquesta competició la bagenca, Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) pujava al primer calaix del pòdium en categoria U-20 a la clàssica d’Adamello, ara el banyolí, Oriol Cardona, (Ski Club Camprodon) s’ha retorbat amb la victòria a terres suïsses.

Cardona que aquest any ha tornat al 100% a la Copa del Món, després de superar diferents molèsties físiques l’última temporada, ha recuperat el gust a la victòria en el tercer acte de la competició.

El petit de la nissaga Cardona, amb aquesta victòria a Morgins, segueix presentant candidatura per lluitar per la general combinada de la Copa del Món i per la general d’esprint. El català és sisè a la general de la combinada i segon a la general en esprints.

La victòria d’Oriol Cardona ha estat a més a més davant dels dos esquiadors de muntanya locals, Arno Lietha i Iwan Arnold, que han vist com el català els superava.

Els altres dos catalans que participaven en categoria senior han acabat entre els quaranta millors de la prova. Pau Coll (Ski Club Camprodon) 21è i Albert Pérez (Cerdanya Skimo Team) 34è.

Maria Costa segueix somiant en gran

Si en categoria senior, Oriol Cardona, ha estat el gran guanyador, la bagenca Maria Costa segueix marcant el camí en categoria U20.

Costa ha sumat un noi pòdium amb el segon lloc a Morgins i desmostra que és una de les grans favorites a la victòria final en aquesta modalitat d’esprint. La de Santpedor s’abraçava a l’andalusa Maria Ordoñez que va tancar tercera la prova a Suïssa.

Maria Costa és líder en modalitat esprint per davant de la suïssa Caroline Ulrich que es presenta com la principal rival de la catalana a la classificació general.

La berguedana, Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) ha tancat la jornada amb un desè lloc que la permet mantenir el setè lloc a la general.

En categoria masculina 14a posició d’Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), 20è Marc Ràdua (CEPS) i 22è de Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà).