FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: IFSC
Foto: IFSC

Notícies - 14/11/2022

L’escalada europea fa balanç de l’any amb participació de la FEEC

Escalada esportiva Escalada

La ciutat britànica de Manchester (Anglaterra) ha estat la seu de l’Assemblea General europea de la IFSC. La FEEC com a membre observador de la federació internacional d’Escalada (IFSC) hi ha participat amb el responsable d’Escalada de la FEEC, Quim Hernàndez.

La reunió ha servit per a fer un resum del que ha estat aquest any 2022 en l’àmbit de l’escalada competitiva a Europa i per començar a presentar el calendari de l’any 2023. Un any que veurà com el continent europeu acollirà dues proves preolímpiques que seran classificatòries pels JJOO de París 2024.

A més a més s’han posat al dia de les novetats del calendari de la Copa del Món on a partir del 2023 es començarà a funcionar al 100% per quotes i puntuacions. Hernàndez ha explicat que això beneficia a proves europees que han d’anar agafant valor per poder entrar en el circuit de la Copa del Món.

Des de la IFSC tampoc es va voler passar per alt el fet de buscar unes competicions el màxim de sostenibles possible o la salut dels escaladors i escaladores que competeixen.

L’Assemblea va servir també per presentar els diferents números i pressupostos de la IFSC i per posar en comú diferents punts entre els participants en aquesta.

L’organització de la IFSC va sorprendre amb la utilització de la senyera estelada enlloc de l’habitual senyera per identificar al representant de Catalunya